Архів
Вівторок,
3 жовтня 2023 року

№ 40 (20032)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Жовтень
  Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

Все для фронту, а фронт скрізь

Василь ПІДДУБНЯК.

«КОЛИ на хату нападають, її не білять — захищають!» Так вважають одесити, виходять на пікети під сяючі стіни влади і всі хором: «Зупиніть тендери на другочергові витрати! Бюджетні кошти — для ЗСУ!»

«Ми прийшли не проти влади, а задля того, щоб нас почули, щоб цих портретів із чорною стрічкою було менше по всій країні, — зі сльозами на очах каже одна з протестувальників Олеся Буденко. У неї брат нещодавно загинув на фронті. — Нова бруківка та відремонтовані суди не захистять… Уже завтра ця війна може прийти і до нашого міста…»

Влада двері перед пікетувальниками так і не відкрила. Але до вимог дослухалася: на сесії міськради (відбулася 27 вересня) депутати виділили для потреб ЗСУ 174,1 мільйона гривень, а загалом на вівтар перемоги одесити уже поклали понад 1 мільярд гривень.

В.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв на сторінці у Фейсбуці написав: «Основні рішення, прийняті на 20-й сесії міськради. Понад 50 мільйонів гривень виділено в рамках міської програми підтримки обороно­здатності (із них близько 27 мільйонів — на закупівлю дронів)».

У столиці теж не обходиться без «фронтових» пікетів. На одній із осінніх «летючок протесту» її учасник, військовий і активіст Олег Симороз, пояснив hromadske: «8 мільярдів гривень військовослужбовці ЗСУ поклали до бюджету. Це ті військовослужбовці, котрі платять податки в Києві. А на допомогу ЗСУ місто не виділило навіть мільярда. Де решта коштів, спитаєте ви? На Оболонській набережній, на штучних островах, на оновленнях своїх автопарків, на будівництвах розв’язок, перекладаннях бруківки…»

Як би там не було, жити всім нам доводиться і з мирними планами у голові. Але за законами воєнного часу, а не навпаки. І підвищений запит за долю України із того, на кого покладена делегована людьми відповідальність.

Із влади і повпредів народу у владі цей запит особливий — історичний.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зі своїм газом
Читати
Аграрії як потерпали, так і потерпають
Читати
Обмін продовжено
Читати
Поступки для вразливих категорій
Читати
Героям — слава і шана
Читати
Не ходіть у ліс і не паліть траву!
Читати
Бюджетникам не дозволено
Читати
Тавро зрадника довічне
Читати
Роботу мають не всі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове