Архів
Вівторок,
10 жовтня 2023 року

№ 41 (20033)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Разом ми сила

Микола ЮРЧИШИН.

ЗБІЛЬШИЛАСЯ кількість листів та телефонних дзвінків до редакції зі скаргами передплатників на недолуге реформування Української пошти.

Ось дзвінок із Піщаного Броду Новоукраїнського району Кіровоградщини від давньої передплатниці «СВ» Галини Профилівни Левінської: «У липні-серпні «Сільські вісті», хоч і з великим запізненням, але доставлялися до моєї домівки. А у вересні не отримала жодного номера, бо було звільнено наших сумлінних листонош, а працівники так званого пересувного відділення відмовляються приносити газети до осель передплатників. Як мені, неходячій людині, тепер бути?»

Про це я повідомив телефоном пані Анастасію — спеціаліста Кіровоградської обласної філії Укрпошти. Того ж дня вона відповіла, що номери за вересень можна забрати у приміщенні колишньої пошти. Та дочці Галини Профилівни видали лише номер «СВ» за 26 вересня. Попередні три невідомо куди ділися. Вдруге зателефонував в обласну філію. І у відповідь почув: «Недоодержані газети доставлять передплатниці. А кореспонденцію знову носитиме листоноша, яку скоротили».

І досі не одержала 31-го номера «СВ» за 1 серпня Ганна Арсентіївна Сосницька із Метельного Луцького району Волині. Пішла з’ясовувати, в чому річ, до працівників пересувної пошти, та наразилася на хамство. Мовляв, інші люди за свої пенсії так не добиваються, як ви за газети. Начальник передплатного відділу Волинської філії Укрпошти Ольга Олександрівна пообіцяла розібратися з цим прикрим випадком і про вжиті заходи сповістити редакцію.

Спеціаліст передплатного відділу Дніпропетровської обласної філії Укрпошти пані Катерина на скаргу Михайла Михайловича Гармаша із Кривого Рогу відреагувала миттєво. Чоловік бідкався, що йому не принесли номерів «СВ» за 15-те і 22 серпня. Після втручання редакції газети М. М. Гармашу доставили і загалом почали вчасно приносити «Селяночку».

Добре, що в Укрпошті працюють такі сумлінні люди, як Тетяна Миколаївна — працівниця передплатного відділу Житомирської обласної філії. Ми попросили її перевірити скаргу Надії Павлівни Капусняк із Городківки Бердичівського району, котрій у вересні не доставили двох номерів нашої газети. Передплатниці їх уже принесли, вибачилися, і тепер газету вона одержує регулярно.

Нарікає на місцевих поштовиків Галина Сергіївна Самойлова із Бахмача на Чернігівщині, котрій у вересні почали приносити «Сільські вісті» із затримкою два тижні. Чекаємо, що в обласній філії Укрпошти розберуться, хто винен, і про вжиті заходи повідомлять нас.

«Після втручання редакції мені врешті разом із пенсією доставили п’ять недоодержаних номерів газети, — розповідає Володимир Ілліч Крощенко з Охтирки Сумської області. — І на цьому — кінець. Знову приноситимуть видання раз на місяць разом із пенсією? Ганьба!»

«Мені 81 рік, ходити далеко не здужаю. Щоразу працівники пересувної пошти проїжджають повз мій двір. Просив їх зупинятися біля воріт, щоб забрати свої газети, та де там. До клубу, кажуть, діду, шуруйте!» — обурюється Михайло Омелянович Литвинюк зі Ставчан Кам’янець-Подільського району Хмельниччини.

Вимагаємо від працівників передплатних відділів Сумської та Хмельницької обласних філій Укрпошти відреагувати на ці скарги наших читачів. Це ваш професійний обов’язок!

«У нашому селі працювало дві листоноші та завідувачка пошти, — написав до редакції Микола Іванович Фівка із Ленківців Дністровського району Буковини. — Не так давно їм виплатили тримісячну зарплату, вручили похвальні грамоти за сумлінну працю і… примусили написати заяви на звільнення за згодою сторін. Це ж треба так підло познущатися з трудівниць! Від імені 75 жителів села Ленківці ми написали клопотання на ім’я директора Чернівецької обласної філії Укрпошти Ярослава Степановича Цюпана та гендиректора поштового відомства Ігоря Юхимовича Смілянського з проханням повернути нам завідувачку пошти та двох листонош. Відповіді так і не одержали. Приїздить пересувна пошта, працівники якої відмовляють у передплаті періодики. Хіба це не знищення друкованих видань, не порушення права на одержання інформації? Відповідну скаргу ми направили і до Національної спілки журналістів України. Закликаємо зробити так усіх читачів «СВ». Разом ми — велика сила!»

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Відійшла у засвіти «чарівна скрипка»
Читати
Справу скеровано до суду
Читати
Відзначено достойників
Читати
«Підтримка» співвітчизників
Читати
Працюють над очищенням угідь
Читати
Важко жити і вчитися
Читати
Кошти для захисників
Читати
Радіодиктант — у нову дату
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове