Архів
Вівторок,
14 листопада 2023 року

№ 46 (20038)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Добра справа

Риболовля для пацієнтів

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Львівська область.

ХРИСТИНА Філевич, лікарка-інтерн Першого територіального медичного об’єднання у Львові, якось попросила батька у вихідний день підвезти її до місця праці.    

Робота в закладі нелегка, тут лікуються, проходять реабілітацію поранені бійці. Чимало з них із важкими ураженнями, хтось втратив кінцівки. Христина усвідомлює, що за такої ситуації важить не лише старанне медичне піклування, а й тепле людське ставлення до хворих, психологічна підтримка.

Дорогою на роботу згадала, що батько є активістом Львівського обласного осередку Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання мисливців, рибалок і біозахисників». А вона чула не раз у лікарняних палатах і бесіди, і жваві суперечки затятих рибалок — про їхні довоєнні рибальські походеньки. От би організувати їм риболовлю! Цією думкою поділилася з батьком.

Далі, як мовиться, була справа техніки. В процесі втілення ідеї виникало чимало нюансів. Найперше, потрібно було знайти відповідну водойму, де є умови для переміщення на візках, альтанки, придатна берегова лінія, стійкі лавки тощо. Адже пацієнти з обмеженими можливостями. Наприклад, Ігор Крупнов пересувається на двох протезах. Після 24 лютого, не чекаючи повістки, Ігор пішов у військкомат. У листопаді 2022 року разом із побратимами їхав на завдання на Херсонщині. Тоді авто підірвалося на двох протитанкових мінах. Військовий втратив обидві ноги. У центрі чоловік перебуває вже більш як пів року. За цей час пройшов через 10 операцій…

До організації риболовлі залучили Перший Західнорегіональний рибальський портал (ПЗРП), який часто організовував рибальські, сімейні та дитячі фестивалі. Його активний учасник Андрій Ханас радо підтримав ідею, організував рибальський інвентар, харчування на природі, підібрав водойму. В адміністрації медичного закладу (Олег Самчук, Олег Березюк, Андрій Лаврик) ідею з виїздом пацієнтів на ставок спочатку сприйняли насторожено, але згодом дуже допомогли в організації заходу. ГО ««Всеукраїнське об’єднання мисливців, рибалок і біозахисників» (Василь Стень, Володимир Безуглий) надало кошти на його проведення, призи... Велика подяка всім небайдужим!

Доброчинна риболовля відбулась на водоймі рибного господарства «Карпатський Водограй» у Пустомитах. Позитивні емоції, відпочинок на природі, адреналін під час лову трофеїв, смачний бограч, рибальська юшка, кава, чай, солодощі — все це робило незабутнім відпочинок наших Героїв. Медики-реабілітологи, які були поруч пацієнтів, одностайні у думці, що організація подібних заходів — неоціненна допомога у лікуванні!

Відтак виїзди поранених бійців на ставки-озера перетворилися на регулярні, до акції долучаються нові меценати. В добрий час!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
ПДФО таки заберуть
Читати
До наступного року
Читати
Негідники активізувалися
Читати
«Збідніння» найзаможніших
Читати
Очікують на хороший урожай
Читати
Така радісна і важка річниця
Читати
Евакуація проходить зі скрипом
Читати
Кризові часи спонукають допомагати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове