Архів
Вівторок,
14 листопада 2023 року

№ 46 (20038)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Бомблять «коридор»

Олександр ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

КРАЇНА-агресор, намагаючись зупинити рух тимчасовими гуманітарними коридорами у Чорному морі, стала використовувати на цьому напрямку тактичну авіацію зі скиданням бомб. Таким чином вона намагається створити штучну продовольчу кризу у світі та посилити власний експорт зерна. Як повідомляють в об’єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони Півдня України, рух цивільних суден здійснюватиметься й надалі попри погрози москви. Прохід територіальними водами України забезпечують наші ВМС.

Добросусідська допомога

НІМЕЦЬКЕ місто-побратим Регенсбург передає Одесі нові низькопідлогові автобуси для використання як комфортабельний громадський транспорт. Допомога новітньою технікою стала можлива завдяки благодійній організації Space Eye, яка оплатила повну вартість 10 сучасних пасажирських автобусів. Тим часом мер австрійської столиці Міхаель Людвіг передав п’ять реанімобілів, які працюватимуть в обласному центрі екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

Зиму не скасуєш

ОСІНЬ в краї видалась напрочуд теплою, але люди пам’ятають уроки минулої зими. Тож кожен готується до неї вже тепер: хтось придбав генератор, інші заготовляють свічки та павербанки для телефонів. Готуються до морозів і влада та підприємці, наразі в Одесі готові до відкриття 362 «Пункти незламності», серед яких 168 — комунальні, решта — приватного сектору, але для доступу всіх охочих. В місті також діє програма підтримки закупівлі потужних генераторів для багатоквартирних будинків.

А хтось шукав іншої «дороги»

ЗАТРИМАНО поліцейського та його цивільного спільника за спробу налагодити «коридор» для ухилянтів. Про це повідомляє пресслужба Південного регіонального управління ДПС України. Зловмисник, діючи за попередньою змовою з цивільним спільником, за 5000 доларів США з кожного клієнта намагався організувати незаконне переправлення громадян України через державний кордон. Спільник поліцейського був затриманий на Одещині під час спроби втягнути у протиправну діяльність прикордонника та пропозицію за це 2 тис. доларів. Фігурантам справи загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Iнклюзивна автошкола

НА БАЗІ Одеського державного університету внутрішніх справ запрацювала автошкола для людей з обмеженими можливостями. «Одним зі страшних наслідків війни стало різке збільшення кількості громадян, які дістали каліцтва. Суспільство має забезпечити цим людям відповідну якість життя: надати їм можливість продовжувати навчання, знайти цікаву роботу. Ми долучилися до флагманського проєкту МВС України в межах загальнодержавної ініціативи Олени Зеленської», — наголосив ректор ОДУВС Дмитро Швець. В автошколі для цього є спеціально обладнані автомобілі та навчальні кабінети. До оплати за навчання долучаються благодійні фонди та обласна і місцеві ради.

Хай буде вічною пам’ять

КЕРІВНИЦТВО Визирської громади виділило кошти на встановлення тимчасових надгробків для військових, котрі загинули, героїчно захищаючи Україну. Після війни місцева влада подбає про кошти на гранітні пам’ятники для загиблих односельців, включно з тими, що поховані на територіях інших громад.

Дрон-міношукач

КОМАНДА розробників з Одеси створила апарат, який виявляє міни, пролітаючи над територією на малій висоті (приблизно 2 метри над землею). Такі апарати дуже й дуже потрібні, адже в Україні тисячі гектарів нашпиговані мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. Розробники запевняють, що їхній апарат удвічі дешевший від іноземного аналога і за 30 хвилин здатен обстежити понад тисячу гектарів з точністю до одного метра.

Про канікули

У 535 ШКОЛАХ краю завершились осінні канікули. Як повідомив директор департаменту освіти Одеської облдержадміністрації Олександр Лончак, у кожному закладі загальної середньої освіти свій графік і свої терміни, рішення про які затверджує педагогічна рада. Ні районні, ні обласні органи влади на це не впливають. 61 заклад, наприклад, вирішив перенести осінні канікули на зимовий період з огляду на реалії — можливі блекаути, складнощі з опалювальним сезоном та ін. До речі, понад 700 працівників освітніх закладів регіону нині на фронті боронять нашу землю.

Маєш землю — плати аліменти

В РАМКАХ виконавчого провадження про стягнення аліментів відділ виконавчої служби продав через Рrozorro земельну ділянку боржника в рахунок несплачених аліментів. Як повідомляє Південне регіональне управління Міністерства юстиції, мешканець Одещини протягом тривалого часу не відраховував гроші на дитину, і сума боргу накопичилась на понад 200 000 грн. Виконавча служба встановила, що у чоловіка є земельна ділянка. В результаті вдалося продати цю земельну ділянку за 122 765,50 грн для погашення заборгованості.

Внесок футболісток

УЧАСНИЦІ жіночого чемпіонату України з футболу, спорт-сменки одеського клубу Sea-Sters збирають досить великі кошти на підтримку ЗСУ. За словами спортивного директора Кирила Ковальчука, тільки за один матч із командою «Лідер-Полтава» вони змогли зібрати 150 тисяч гривень. «Я хотів, щоб і всі клуби, і прем’єр-ліги долучилися до нашого досвіду підтримки української армії», — каже К. Ковальчук.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
ПДФО таки заберуть
Читати
До наступного року
Читати
Негідники активізувалися
Читати
«Збідніння» найзаможніших
Читати
Очікують на хороший урожай
Читати
Така радісна і важка річниця
Читати
Евакуація проходить зі скрипом
Читати
Кризові часи спонукають допомагати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове