Архів
Вівторок,
21 листопада 2023 року

№ 47 (20039)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Листонош скорочують, відділення закривають

Микола ЮРЧИШИН.

НАЙБІЛЬШЕ скарг на недбале ставлення до своїх обов’язків деяких місцевих поштових працівників останнім часом надійшло з Полтавщини. Ось що пише давній передплатник «Сільських вістей» із Яресьок Шишацької ОТГ Миргородського району Василь Іванович Микитенко: «У нашому селі проживає близько чотирьох тисяч осіб. У селі функ-ціонували два поштових відділення, однак їх закрили. Всіх листонош, що сумлінно виконували свої обов’язки, скоротили. Тепер нас обслуговує так звана пересувна пошта. Це жах! Постійні перебої з доставкою преси та пенсій. Мені й досі не принесли 37-го та 38-го номерів «СВ», решта надійшла з великим запізненням. Телефонував щодо цього менеджеру Миргородського поштового відділення Олені Олександрівні Шапочкіній, але у відповідь почув: «Я не зобов’язана розшукувати ваші газети».

Довелося кореспондентові «СВ» турбувати спеціаліста передплатного відділу Полтавської обласної філії Укрпошти Тетяну Іванівну. Вона пообіцяла негайно розшукати недоодержані номери, розібратися, хто винний у недбальстві.

Лише після втручання редакції та за вказівкою обласної філії розшукали деякі недоотримані номери для Євдокії Василівни Ліпатової з Лубнів, де у поштовому відділенні №2 передплатниці спершу відмовляли в цьому.

Полтавця Володимира Павловича Сальника весь час обслуговувало відділення поштового зв’язку №15. Кілька місяців тому його розформували, всіх листонош скоротили. Мусив чоловік їздити і одержувати «Селяночку» в іншому відділенні. Згодом йому сказали, щоб решту номерів (а це всі газети за жовтень) він забирав у пересувному відділенні поштового зв’язку. А там лише руками розвели: не знаємо, мовляв, де ваші газети. І знову Тетяна Іванівна з обласної філії взялася вирішувати це питання.

Гнівного листа написав до редакції багаторічний передплатник «СВ», що проживає у Ставищі Білоцерківського району Київщини, Володимир Миколайович Бабій: «У нашому селищі працювало п’ять листонош. Тепер залишилася однісінька, котра обслуговує тільки свою дільницю. Я та інші жителі нашої вулиці із серпня змушені долати два з половиною кілометри, щоб одержати періодичні видання та пенсії. Генеральний директор Укрпошти пан Смілянський — руйнівник поштового відомства, а ніякий не ефективний менеджер, яким сам себе вважає».

Сподіваємося, що працівники Київської міської (обласної) філії Укрпошти, залагодять це питання. Гаразд, що хутко відреагували вони на скаргу киянки Ніни Омелянівни Костюк, яка проживає на вулиці Салютній. Протягом вересня вона не отримала жодного номера «СВ». Нині у неї претензій стосовно доставки періодичних видань нема.

Протягом доби відгукнулась на скаргу Володимира Ілліча Крощенка із Охтирки Олена Іванівна — головний спеціаліст передплатного відділу Сумської обласної дирекції Укрпошти. На прохання редакції врегулювала питання: йому негайно були доставлені два недоотримані номери «СВ» за вересень.

Незадоволена роботою пересувного відділення зв’язку жителька Метельного Луцького району Волині Ганна Арсентіївна Сосницька. Їй за жовтень не принесли трьох номерів «СВ». Попередня листоноша пересувної пошти захворіла. Коли запитала в іншої, де поділися три газети, у відповідь почула: «Вашого прізвища у мене в списку взагалі нема».

Про це я повідомив начальницю відділу передплати Волинської дирекції Укрпошти Ольгу Олександрівну. Вона пообіцяла розшукати недоотримані газети і доставити їх передплатниці. А про вжиті заходи неодмінно повідомити редакцію.

Незмінна шанувальниця «СВ» Марія Тимофіївна Джевага з Ятранівки Уманського району Черкащини попросила працівницю пересувної пошти передплатити «Сільські вісті» на перше півріччя 2024 року, але та відмовила їй у цьому. Натомість порадила іншу газету. Цікаво, це чиясь вказівка?

Редакція поінформувала про це спеціаліста відділу передплати Черкаської обласної філії Укрпошти Ірину Миколаївну. Вона запевнила, що пані Марії обов’язково передплатять «Сільські вісті» на перше півріччя 2024 року, а її підлегла дістане догану.

Ми ж своєю чергою обіцяємо читачам, що й надалі жодна скарга щодо роботи Української пошти не залишиться поза нашою увагою.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Готували упокорення голодом
Читати
Усе «їсть» інфляція
Читати
НКРЕКП спростовує
Читати
Виїхали? Забезпечуйте себе самі
Читати
Напрямок — Європа
Читати
Діабет усе більш масовий
Читати
Збудник міг бути у воді
Читати
Знову АЧС
Читати
Дунай збільшує потужності
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове