Архів
Вівторок,
19 грудня 2023 року

№ 51 (20043)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Віктор Муженко, генерал армії України, Головнокомандувач ЗСУ у 2014-2019 роках.

Документа, який називається «задум війни», не існує. Є комплексний план оборони України, який зводиться в один документ Міністерством оборони і стосується практично всіх міністерств — закордонних, внутрішніх справ, економіки, фінансів, інших державних структур, розглядається на засіданні Ради національної безпеки і оборони та затверджується Президентом.

Також є стратегічний замисел застосування Збройних сил, який розробляється Генеральним штабом, підписується Головнокомандувачем, погоджується з міністром оборони і також представляється на затвердження Президенту. Тільки кілька осіб — їх можна перерахувати на пальцях однієї руки — мають допуск у повному обсязі до цього документа.

Те, що зараз дехто заявляє, — це навіть не непрофесіоналізм, це абсолютне нерозуміння ситуації і питань стратегічного оборонного планування. Або всі ці «наїзди» — елемент якоїсь інформаційної операції.

Наприкінці листопада заступниця голови парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Мар’яна Безугла закликала Валерія Залужного піти у відставку, оскільки «військове керівництво не може надати ніякого задуму на 2024 рік». Відтоді нардепка від «Слуги народу» постійно висуває нові претензії до Головнокомандувача ЗСУ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ведуть кібервійну
Читати
Захворюваність підвищилася
Читати
Перешкоджають, а не сприяють
Читати
Допоможуть відновити
Читати
Їмо своє
Читати
Про облік зброї
Читати
Просять економити
Читати
Для підтримки найбільш незахищених
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове