Архів
Вівторок,
19 грудня 2023 року

№ 51 (20043)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Екологія

Пластик пресують і продають

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

На території комунального підприємства «Благоустрій» Коропської селищної ради пластикові відходи пресують у блоки. За словами керівника громади, проєкт більше екологічний, аніж фінансовий, хоча гроші комунальники також заробляють.

НАВЕСНІ Коропська громада в межах екологічного проєкту, які селищна рада впроваджує спільно із суспільною організацією «Агенція ефективного розвитку», отримала 30 контейнерів для роздільного збирання сміття та гідравлічний прес, на якому пластикові відходи готують до подальшої переробки. Для цього у приміщенні КП «Благоустрій» облаштували спеціальну пресувальну «майстерню» з пресом.

«Перед тим як іти під прес, пластик сортують за кольорами. Пресуванням займається один працівник підприємства, — розповідає керівник КП Віктор Зуй. — Тюк одержаної сировини важить 35-40 кілограмів. Тюки складуються, а потім їх відправляють на продаж».

«У цьому проєкті для нас найголовніше не прибуток, — стверджує голова Коропської громади Володимир Куніцин. — Основна мета — мінімізувати забруднення території. Пластик розкладається протягом сотень років, а ми хочемо жити в чистому довкіллі, залишити його таким для наших нащадків».

За словами керівника громади, старости також звернулись із проханням поставити в селах контейнери для сортування сміття. Тож цю екологічну ініціативу планують поширити і на старостинські округи.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ведуть кібервійну
Читати
Захворюваність підвищилася
Читати
Перешкоджають, а не сприяють
Читати
Допоможуть відновити
Читати
Їмо своє
Читати
Про облік зброї
Читати
Просять економити
Читати
Для підтримки найбільш незахищених
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове