Архів
Вівторок,
9 січня 2024 року

№ 2 (20046)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Тільки дякувати замало

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

КОШТИ на систему виявлення повітряних цілей «Безпечне небо» для Одеської, Херсонської, Миколаївської та Сумської областей зібрали вчені Тімоті Снайдер, Френсіс Фукуяма, Рорі Фіннін, Тімоті Ґартон та Сергій Плохій.

Тімоті Снайдер — американський історик і публіцист, який спеціалізується на історії Центральної та Східної Європи. Він великий друг України і вважає російський режим фашистським. Разом із чотирма професорами провідних вишів світу він зібрав 950 тис. доларів на систему із 2500 сенсорів ідентифікації повітряних цілей, які допоможуть захистити людей від дронів та ракет. Система сенсорів ефективно показала себе в тестовому режимі як проти крилатих ракет, так і проти БПЛА Shahed 136. Під час випробувань в 11 регіонах України вона виявила 100% повітряних загроз без жодної помилки. Загалом же для надійного захисту країни потрібно 12 500 сенсорів.

Зрозуміло, що виявити ціль — це ще не все, її треба знищити. А для цього нам потрібно негайно розгортати власне виробництво ракет, аби ППО було чим збивати вороже залізяччя, а також пороху та іншого воєнного арсеналу. Два роки світ нам допомагає, але й розраховує на те, що і ми якнайскоріше поставимо на воєнні рейки власне виробництво.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Переконують, буцімто гроші є
Читати
Розмінування триває
Читати
Змінено порядок надання помешкання
Читати
Розмір надходжень — чи не найнижчий
Читати
Герої вдома
Читати
Їх чекають
Читати
Менше, ніж минулого сезону
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове