Архів
Вівторок,
30 січня 2024 року

№ 5 (20049)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Хоч не принесли, зате відрапортували

Микола ЮРЧИШИН.

НАШІ давні передплатники із села Кузенки Охтирського району Сумщини Григорій Дмитрович та Галина Іванівна Чорнобаї — люди поважного віку. Обох їх доглядає опікунка. «Найбільшою розрадою для нас є «Сільські вісті». Щотижня чекаємо на них як на близького і вірного друга, — зателефонував до редакції Г. Чорнобай. — Але ми не одержали останнього, 52-го, номера улюбленої «Селяночки» за минулий рік, не доставили нам жодного номера і за січень».

Редакція звернулась до Сумської обласної філії Укрпошти. Головний спеціаліст відділу передплати Олена Іванівна пообіцяла вжити заходів. Місцеві поштовики доставили Чорнобаям лише 2-й номер «СВ» за січень, а перед обласним керівництвом відрапортували, що вручили всі недоодержані номери. Довелося знову телефонувати в обласний відділ передплати, де запевнили, що справу доведуть до кінця, притягнувши винних до адміністративної відповідальності. Сподіваємося, що так воно й буде.

А перед цим із подібними скаргами зверталися Марія Никифорівна Кобзар з Охтирки, Михайло Васильович Пишенко з Конотопа, Ольга Станіславівна Руденко з Чернеччини Охтирського та Михайло Іванович Ворона з Івота Шосткинського районів. Після втручання редакції всі згадані передплатники повідомили, що недоотримані номери за грудень та січень їм вручили і перед ними вибачилися.

Обурюється постійний передплатник «Сільських вістей» із Чернівців Анатолій Олександрович Блащук, якого обслуговує 18-те відділення поштового зв’язку. Йому у січні доставили лише 1-й та 3-й номери «СВ», а ось 2-й кудись запроторили.

Фахівець передплатного відділу Чернівецької обласної філії Укрпошти пані Оксана пообіцяла негайно розібратися в цій ситуації і про вжиті заходи повідомити редакцію.

І досі не дочекався 52-го номера «Сільських вістей» за минулий рік Микола Миколайович Полях із Нового Мерчика Богодухівського району Харківщини. Працівниця передплатного відділу Харківської обласної філії Укр-пошти Лариса Георгіївна після дзвінка з редакції дала вказівку підлеглим розшукати і доставити передплатникові зниклий номер «СВ». Про результати пообіцяла повідомити.

У подібній ситуації опинилась і Діна Демидівна Булах із Братського Новоолександрівської сільської територіальної громади Дніпровського району Дніпропетровщини. Їй і досі не донесли 51-го номера «Сільських вістей» за минулий рік. Сподіваємося, що нарікання передплатниці почують у Дніпропетровській філії Укрпошти і адекватно на них відреагують.

Миттєво відгукнулися на скаргу Марії Василівни Фісун із Кетрисанівки Кропивницького району Кіровоградщини у передплатному відділі обласної філії Укр-пошти. Їй негайно розшукали три перші недоодержані номери «Сільських вістей» за січень і пообіцяли, що більше подібного не повториться.

«У нашому селі налічується 2100 дворів, котрі обслуговували три листоноші, — пише Микола Семенович Пістун із Хлистунівки Городищенської міської громади Черкаського району Черкащини. — Працювали сумлінно. Але їх із «благословення» вищого керівництва поштового відомства скоротили. Натомість на мізерній зарплаті залишили завідувачку пошти, котра одночасно виконує обов’язки й листоноші. За короткий час помінялося шестеро працівниць. Фізично не витримували. Теперішня завідувачка Світлана — дуже добра і щира людина. Однак також хоче розраховуватися, бо не можна самій охопити неохоплюване. Ви чуєте, пане генеральний директоре Укрпошти? На кому ви економите?»

Не може змиритись із нинішньою «політикою» поштового відомства незмінний шанувальник «Сільських вістей» Едуард Валентинович Ланін, що проживає у Білій Церкві і якого обслуговує 17-те відділення поштового зв’язку. Поштовики названого відділення примушують його самого приїздити до них і забирати на пошті «Сільські вісті», які передплачує вже 45 років. Мовляв, у них відсутня листоноша. А він навідріз відмовляється це робити, бо заплатив за доставку. Відтак не одержав жодного номера «СВ» за грудень минулого і січень нинішнього року. Проте Едуард Васильович певен: не на того натрапили. Він залишає за собою право звернутися до суду, аби захистити свої честь та гідність і встановити справедливість щодо доставки періодичних видань.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гряде скорочення виплат
Читати
Водогін майже прокладено
Читати
До освіти крізь терни
Читати
Аварії почастішали
Читати
Посилюють вітчизняний видобуток
Читати
Продовжують копати вугілля
Читати
Авто на мільярди
Читати
Стверджують, що були збитковими
Читати
Урожай попри труднощі
Читати
Визначили дати проведення НМТ
Читати
Медаль тепер не важлива
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове