Архів
Вівторок,
20 лютого 2024 року

№ 8 (20052)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

«Дякую, що живу»

Надія ОЛЕКСЕВИЧ.

Львівська область.

ВОЛОНТЕРСЬКЕ об’єднання із такою назвою утворили небайдужі жителі Жовтанецької територіальної громади. За два роки війни у військових на фронті потреб не меншає, із багатьма вони звертаються саме до волонтерів.

Аби допомога була організованою, себто вчасною, адресною та прозорою, ініціативна група збирається та обговорює усі запити бійців, веде контроль за коштами і їх призначенням та систематично звітує перед громадою.

«Дякую, що живу» працює не так давно, однак справ зроблено чимало. Десятки запитів із фронту від хлопців-земляків успішно вдалося закрити. А все завдяки небайдужим, свідомим простим людям, що переважно залишаються анонімними, бо не до вихвалянь. Наприклад, під час різдвяних свят жителі громади наколядували для захисників 220 тисяч гривень. Допомагають і місцеві підприємці. Воїн Володимир Квасниця потребував магазинів до автомата, Ігор Козій — ремонту автомобіля, а Тарас Вихопень — шин, Іван Кулик — обмундирування, Роман Дмитришин — камер нічного бачення, Руслан Більо — бронеплит, Володимир Світлик — ручного тепловізійного монокуляра та інше обладнання — і усі ці запити були оперативно закриті. Військові ж підтримують із земляками зворотний зв’язок — надсилають відеозвіти, якими засвідчують щиру вдячність за підтримку.

«Робимо «подарунки» нашим захисникам, бо вони роблять для нас щоденно найважливіший подарунок — життя. Хіба можемо стояти осторонь?» — каже один із організаторів волонтерського об’єднання Василь Гунька.

В межах благодійного об’єднання «Дякую, що живу» мешканка села Ременів Марія Кузнєцова започаткувала плетіння маскувальних сіток. І вже зараз їх плетуть у селах Жовтанці, Ременів, Велике Колодно, Колоденці, Вирів та закликають долучатися до важливої справи й інші населені пункти громади.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Знекровлена українська економіка
Читати
Зміни для ВПО
Читати
Iдентифікація триває
Читати
Спостерігається відтік депозитів
Читати
У пріоритеті зернобобові
Читати
Війна як заробіток
Читати
«Коридор» працює
Читати
Резонансний закон підписано
Читати
Сума зростає щодня
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове