|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував |
Версія для друку До списку статтей Читач — газета Від шпор на п’ятах «Як позбутися п’яткової шпори народними методами?» Петро З. Кіровоградська область.
ШПОРИ свідчать про те, що на кістках, у судинах та суглобах відкладаються солі, зокрема сечова кислота. П’ята з точки зору акупунктурних зон — проєкція печінки. Тому за наявності шпори необхідно звернути увагу на ці два аспекти й почистити, оздоровити печінку та вивести з організму надмір солей. Також у цьому разі допомагають ванночки для ніг із гіперсольового розчину. 0,5 пачки солі залити окропом, додати прохолодної води, щоб загалом вийшло 3 літри, і в добре теплій воді парити ноги, потроху, в міру вистигання, додаючи гарячу воду. Так робити протягом 20-30 хвилин. Як ноги розпаряться, взяти пляшку з водою й, поставивши на неї ступні, качати вперед-назад, щоб пляшка добре промасажувала всю ступню, особливо п’яти. Другого дня робити ванночки для ніг з оцтовою водою (50 мл оцту на 2-3 л води). Тоді знову качати пляшку. Так чергувати сольову та оцтову ванночки через день. Воду можна не виливати, а, підігрівши, використовувати повторно. Протипоказання: варикозне розширення вен, тромбофлебіт, діабетична стопа. Чудовий фітозасіб — вовче тіло болотне. Ця трава допомагає літнім людям упоратися з різними відкладеннями солей. Її можна купити в таблетках і приймати, як зазначено в інструкції, або ж придбати траву та приготувати настоянку. 100 г вовчого тіла покласти в літрову банку, залити по 150 мл окропу та горілки. Для поліпшення стану суглобів, запобігання появі шпор на п’ятах і виведення солей пити по столовій ложці двічі-тричі на день, а також втирати настоянку в хворі п’яти та суглоби. Олена СВІТКО, знавець народної медицини.
Очищення березовим соком «Чим корисний березовий сік та як його вживати?» Петро К. Київська область
БЕРЕЗОВИЙ сік — один із найцінніших дарунків весни. Попри відсутність вираженого смаку він має потужну очисну дію на організм, зміцнює імунітет і підвищує здатність протистояти інфекціям. Також сік допомагає впоратися з авітамінозом, весняною депресією, поліпшує обмін речовин, стан нервової системи, надає організмові сили й бадьорості. Адже містить велику кількість вітамінів групи В та цінних макро- й мікроелементів. За рахунок свого унікального складу він сприяє очищенню судин, нирок, суглобів, поліпшує загальне самопочуття. Тож, якщо в людини немає алергії на пилок сережок берези, яскраво виявленої сечокам’яної хвороби чи індивідуальної непереносності, бажано оздоровитися весняною природною сокотерапією. Свіжий березовий сік, який у народі ще називають «живою водою», рекомендується пити щоденно хоча б по 250-500 мл. Користі соку додасть невелика кількість сухофруктів. Після бродіння ферментований березовий сік стане збагаченим ще й цінними молочнокислими бактеріями, корисними для травного тракту. Можна також додати на 3 літри соку 100 г підсмаженого жита. Воно збагатить березовий сік вітамінами групи В. Після того як напій постоїть кілька днів і закінчиться ферментація, його потрібно зберігати в холодному місці, вживаючи в проміжках між їдою. У такому вигляді він може зберігатися кілька місяців, а отже, ви продовжите сезон насолодження цілющим соком, потужно очищаючись при цьому. Ольга КОМАР, нутриціолог. Версія для друку До списку статтей |