Архів
Вівторок,
27 лютого 2024 року

№ 9 (20053)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

Від шпор на п’ятах

«Як позбутися п’яткової шпори народними методами?»

Петро З.

Кіровоградська область.

 

ШПОРИ свідчать про те, що на кістках, у судинах та суглобах відкладаються солі, зокрема сечова кислота. П’ята з точки зору акупунктурних зон — проєкція печінки. Тому за наявності шпори необхідно звернути увагу на ці два аспекти й почистити, оздоровити печінку та вивести з організму надмір солей.

Також у цьому разі допомагають ванночки для ніг із гіперсольового розчину. 0,5 пачки солі залити окропом, додати прохолодної води, щоб загалом вийшло 3 літри, і в добре теплій воді парити ноги, потроху, в міру вистигання, додаючи гарячу воду. Так робити протягом 20-30 хвилин. Як ноги розпаряться, взяти пляшку з водою й, поставивши на неї ступні, качати вперед-назад, щоб пляшка добре промасажувала всю ступню, особливо п’яти.

Другого дня робити ванночки для ніг з оцтовою водою (50 мл оцту на 2-3 л води). Тоді знову качати пляшку. Так чергувати сольову та оцтову ванночки через день. Воду можна не виливати, а, підігрівши, використовувати повторно.

Протипоказання: варикозне розширення вен, тромбофлебіт, діабетична стопа.

Чудовий фітозасіб — вовче тіло болотне. Ця трава допомагає літнім людям упоратися з різними відкладеннями солей. Її можна купити в таблетках і приймати, як зазначено в інструкції, або ж придбати траву та приготувати настоянку.

100 г вовчого тіла покласти в літрову банку, залити по 150 мл окропу та горілки. Для поліпшення стану суглобів, запобігання появі шпор на п’ятах і виведення солей пити по столовій ложці двічі-тричі на день, а також втирати настоянку в хворі п’яти та суглоби.

Олена СВІТКО,

знавець народної медицини.

 

Очищення березовим соком

«Чим корисний березовий сік та як його вживати?»

Петро К.

Київська область

 

БЕРЕЗОВИЙ сік — один із найцінніших дарунків весни. Попри відсутність вираженого смаку він має потужну очисну дію на організм, зміцнює імунітет і підвищує здатність протистояти інфекціям. Також сік допомагає впоратися з авітамінозом, весняною депресією, поліпшує обмін речовин, стан нервової системи, надає організмові сили й бадьорості. Адже містить велику кількість вітамінів групи В та цінних макро- й мікроелементів. За рахунок свого унікального складу він сприяє очищенню судин, нирок, суглобів, поліпшує загальне самопочуття.

Тож, якщо в людини немає алергії на пилок сережок берези, яскраво виявленої сечокам’яної хвороби чи індивідуальної непереносності, бажано оздоровитися весняною природною сокотерапією.

Свіжий березовий сік, який у народі ще називають «живою водою», рекомендується пити щоденно хоча б по 250-500 мл.

Користі соку додасть невелика кількість сухофруктів. Після бродіння ферментований березовий сік стане збагаченим ще й цінними молочнокислими бактеріями, корисними для травного тракту.

Можна також додати на 3 літри соку 100 г підсмаженого жита. Воно збагатить березовий сік вітамінами групи В. Після того як напій постоїть кілька днів і закінчиться ферментація, його потрібно зберігати в холодному місці, вживаючи в проміжках між їдою. У такому вигляді він може зберігатися кілька місяців, а отже, ви продовжите сезон насолодження цілющим соком, потужно очищаючись при цьому.

Ольга КОМАР,

нутриціолог.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове