Архів
Вівторок,
19 березня 2024 року

№ 12 (20056)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Золотий потік медалей

Микола МОТОРНИЙ.

Змагання ветеранів. Українські спортсмени-герої вже здобули 36 медалей, із них 22 — золоті, у міжнародних спортивних змаганнях серед ветеранів та поранених військовослужбовців «United States Air Force Trials 2024», що тривають у Лас-Вегасі (США). Скарбничка збірної України поповнилася черговою золотою медаллю з кульової стрільби. Її виборов Олександр Недашківський.

У «United States Air Force Trials 2024» беруть участь 30 українських ветеранів-військовослужбовців. Вони змагаються в плаванні, велоспорті, баскетболі на візках, волейболі сидячи, регбі на візках, стрільбі з лука; кульовій стрільбі, пауерліфтингу, бігу, штовханні ядра/метанні диска, веслуванні.

Кульова стрільба. На міжнародних змаганнях із кульової стрільби MemoriaJosef Zapedzki у польському Вроцлаві Олексій Ціон виграв золотий дубль серед юніорів. Українець двічі піднімався на найвищу сходинку п’єдесталу зі стрільби зі швидкострільного пістолета.

У НОК України. Президент НОК України Вадим Гутцайт, т.в.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Федерації тхеквондо України Лесик Саманджія направили листа до Міжнародного олімпійського комітету та Всесвітнього тхеквондо (WT), в якому йдеться, що серед російських спортсменів, яким було дозволено взяти участь у літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі як індивідуальні нейтральні атлети, є ті, що підтримують війну в Україні. У зверненні надаються докази такої підтримки і наголошується не неприйнятності участі цих осіб в олімпійських змаганнях.

Футбол. Юнацька збірна України з футболу U-17 зіграє у фінальному турнірі Євро-2024. «Cиньо-жовті» здобули третю поспіль перемогу на відбірковому етапі й очолили свою групу. Підопічні Юрія Мороза із рахунком 3:0 дискваліфікували юнацьку збірну Словаччини. Голами відзначилися Артем Степанов (41, 68) та Богдан Редушко (45+1). Поєдинок тривав у грецькому місті Патри. Раніше наші хлопці всуху перемогли Грецію (2:0) та Швейцарію (3:0). Чемпіонат Європи U-17 відбудеться з 20 травня по 5 червня 2024 року на Кіпрі за участі 16 збірних.

Спортивна гімнастика. Дві золоті нагороди здобули українські гімнасти на етапі Кубка світу, що відбувся в Баку. 20-річний лідер збірної України Ілля Ковтун виборов медаль найвищого ґатунку у вправах на паралельних брусах. Упродовж останніх трьох років черкасець узяв участь в 11 етапах Кубка та завоював 10 золотих та одну срібну нагороду на паралельних брусах.

Друге «золото» до скарбнички збірної України приніс Назар Чепурний, який переміг в опорному стрибку. Це друга медаль на етапах Кубка світу цього сезону для 21-річного спортсмена після срібної нагороди у Каїрі.

Художня гімнастика. Дві нагороди дістала українська гімнастка Вікторія Онопрієнко на Гран-прі з художньої гімнастики в іспанській Марбельї. У вправах з обручем українська грація завоювала срібну нагороду, набравши суму балів 35,100. А у фіналі вправи зі стрічкою Вікторія посіла третю позицію, заробивши за свій виступ 31,300 бала.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вистачає хіба на їжу, і то не всім
Читати
Прогнозують зменшення врожаю
Читати
Війна виганяє з дому
Читати
Напрацювалися...
Читати
Донищують науку
Читати
Вічна пам’ять державнику
Читати
Обсяг переказів зріс
Читати
Нагорода, якої краще б не було
Читати
Допомога на посівну
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове