Архів
Вівторок,
26 березня 2024 року

№ 13 (20057)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Якої температури має бути суп

Дмитро КУЛІВАР,

онколог.

ЗВИЧКА їсти страви гарячими може серйозно зашкодити здоров’ю: спричинити рак гортані й стравоходу. Гаряча їжа та напої загрожують регулярними опіками стравоходу, що й може викликати появу злоякісних пухлин. За статистикою, ця загроза переважно стосується чоловіків, тож їм необхідно особливо остерігатися.

Як же зрозуміти, якої температури має бути суп у вашій тарілці? Існує правило: стежте за тим, чи обпікають губи страви, які ви збираєтеся їсти. Якщо так, треба почекати, доки вони трохи охолонуть.

Зауважте, що, згідно з науковими дослідженнями, надто холодні напої та продукти також травмують слизову оболонку органів травного тракту.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове