Вівторок, 26 березня 2024 року № 13 (20057)
http://silskivisti.kiev.ua/20057/print.php?n=53867

Якої температури має бути суп

Дмитро КУЛІВАР,

онколог.

ЗВИЧКА їсти страви гарячими може серйозно зашкодити здоров’ю: спричинити рак гортані й стравоходу. Гаряча їжа та напої загрожують регулярними опіками стравоходу, що й може викликати появу злоякісних пухлин. За статистикою, ця загроза переважно стосується чоловіків, тож їм необхідно особливо остерігатися.

Як же зрозуміти, якої температури має бути суп у вашій тарілці? Існує правило: стежте за тим, чи обпікають губи страви, які ви збираєтеся їсти. Якщо так, треба почекати, доки вони трохи охолонуть.

Зауважте, що, згідно з науковими дослідженнями, надто холодні напої та продукти також травмують слизову оболонку органів травного тракту.