Якої температури має бути суп Дмитро КУЛІВАР, онколог. ЗВИЧКА їсти страви гарячими може серйозно зашкодити здоров’ю: спричинити рак гортані й стравоходу. Гаряча їжа та напої загрожують регулярними опіками стравоходу, що й може викликати появу злоякісних пухлин. За статистикою, ця загроза переважно стосується чоловіків, тож їм необхідно особливо остерігатися. Як же зрозуміти, якої температури має бути суп у вашій тарілці? Існує правило: стежте за тим, чи обпікають губи страви, які ви збираєтеся їсти. Якщо так, треба почекати, доки вони трохи охолонуть. Зауважте, що, згідно з науковими дослідженнями, надто холодні напої та продукти також травмують слизову оболонку органів травного тракту. |