Архів
Вівторок,
7 травня 2024 року

№ 19 (20063)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Травень
  Версія для друку          На головну

Нова професія

Марія КРАМАР.

ДО Національного класифікатора професій у групу «Професіонали в галузі соціального захисту населення» розділу «Професіонали» внесено відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб».

Про це інформує пресслужба Міністерства у справах ветеранів. «Усі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок в рамках переходу від військової служби до цивільного життя, повинні діставати фахову підтримку та допомогу, яка може бути забезпечена саме таким фахівцем із супроводу», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, він надаватиме роз’яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання публічних (електронних публічних), соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг. Наприклад, з питань оформлення відповідних документів тощо.

До речі, за даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», у березні поточного року 70 відсотків українців мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті починаючи з 24 лютого 2022 року. При цьому 41% респондентів припускають, що можуть стати ветеранами в майбутньому, 53% — протилежної думки. Також опитування свідчить, що суспільство відчуває найбільшу довіру до військових: 96% довіряють ветеранам АТО, які тепер знову воюють, по 94% ставляться з великою повагою до військовослужбовців ЗСУ та до ветеранів нинішньої війни, 84% — до ветеранів АТО (ООС) 2014-2021 рр.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Хлібороби працюють
Читати
Експорт відновлюється, сировинний
Читати
Зросла кількість «п’яних» ДТП
Читати
Енергосистема потерпає
Читати
Борги примножуються
Читати
Посилюють атаки
Читати
Авторинок жвавішає
Читати
До уваги водіїв
Читати
Субсидії аграріям
Читати
Для відновлення країни
Читати
Допомога тваринникам
Читати
Сальдо від’ємне
Читати
Проблема з пільговиками
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове