Архів
Вівторок,
28 травня 2024 року

№ 22 (20066)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала

Олена КОЩЕНКО. Малюнки Олексія КОХАНА.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Хата під стріхою

По горизонталі. 1. Хвойна рослина родини кипарисових із пірамідальною кроною. 4. Місце, де розставлено вулики з бджолами. 7. Одиниця визначення земельної площі в англійській системі мір. 8. Кухонний електроприлад для подрібнення їжі. 10. Прилад для визначення свіжості яєць просвічуванням, а також спостережень за розвитком зародка в яйці. 13. Розділ антропології, що вивчає біологічну природу викопної людини, її раси тощо. 22. Електростанція, яка з допомогою гідротурбіни перетворює кінетичну енергію води на електроенергію.

По вертикалі. 1. Вибухова речовина. 2. Хижий ссавець родини куницевих із хутром темно-бурого кольору, який мешкає у водоймах. 3. Міра ваги коштовного каменя. 4. Злакова рослина, із зерен якої одержують пшоно. 5. Мовна одиниця, що позначає предмет або явище. 6. Антитерористична операція на Сході України, яку з 2018 року було переформатовано на Операцію об’єднаних сил. 8. Настінна лампа. 9. Короткий нарис, написаний у вільній формі. 11. Статус-… (термін міжнародного права, що використовується на позначення стану речей, що склався на поточний час). 12. Літера грецької абетки, яка в системі грецьких чисел має значення 700. 13. Той, хто розносить плітки. 14. Скринька для зберігання коштовних речей у давні часи. Або вид мавпи з родини гібонових. 15. Об’єднані Арабські Емірати. 16. Міфологічна істота з японського фольклору, популярний персонаж японських мультфільмів. Має голову мавпи, ноги тигра і змію замість хвоста. 17. «Хатинка» для зубів і язика в голові людини. 18. Рід Сухопутних військ, призначений для прикриття угруповань і населених пунктів від ударів повітряного нападу. 19. Одиниця або партія товару в аукціонній торгівлі. 20. Представник об’єднання кочових племен Центральної Азії, котрі в IV столітті вторглися на територію Європи. 21. Вічнозелений чагарник з лускоподібною або короткоголчастою хвоєю та ягодоподібними шишками, вживаними в медицині.

Версія для друку          До списку статтей
  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна буква. Слова-підказки — нижче.

 

Перевір свою увагу

Знайди 15 розбіжностей між малюнками

 

Загадки

Електропотяг мчить по коліях за вітром. В який бік клубочиться дим із труби його локомотива?

* * *

Після дощу над річкою зависло фарбоване у сім кольорів коромисло. Що це?

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове