Архів
Вівторок,
28 травня 2024 року

№ 22 (20066)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну

Біологи називають травами рослини, у яких немає задерев’янілих надземних частин. Вони завжди соковиті, м’ясисті та можуть бути однорічними, дворічними і багаторічними. Їхня висота теж може бути різною — від декількох міліметрів до 48 метрів. Високі трави належать до різних видів, але особливо схильні до гігантизму зонтичні, злаки й айстрові.

Зокрема, така трава, як очерет, за сприятливих умов може вирости до 6 метрів заввишки. А банан (це також трав’яниста рослина, яку часто плутають із деревом) — від 9 і навіть до 12 метрів…

Однак найвища у світі трава належить родині злакових. Це бамбук — деревовидна рослина з могутнім багаторічним стеблом-соломиною, яке за добу може приростати у довжину до 60 сантиметрів. Налічується 1200 видів цієї рослини. Проте найвищим серед усіх бамбукових родичів є гігантський бамбук (Dendrocalamus giganteus), стебло якого виростає до 48 метрів. Зустріти його можна по всьому світу, але батьківщиною вважається Азія. Після того як бамбук зацвіте, рослина гине, і зелені, повні життя бамбукові ліси зникають, стають схожі на наслідки пожеж. Особливо важко переживають це панди, для яких вони джерело їжі. На щастя, відбувається це не так часто, інтервал становить від 20 до 120 років.


Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не спішити, але й не зволікати
Читати
З посівною майже впоралися
Читати
Державний монополіст на межі
Читати
Триває реформа меліорації
Читати
Погоджено вивезення неповнолітніх
Читати
Планують здавати в оренду
Читати
У «солодких» лідерах
Читати
Програма запрацювала
Читати
База — зі школи
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове