Архів
Вівторок,
25 червня 2024 року

№ 26 (20070)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала

Олена КОЩЕНКО. Малюнок Олексія КОХАНА.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Грибочок

По горизонталі. 1. Вирок, ухвала суду присяжних. 7. Трав’яниста рослина родини подорожникових, чиї розміщені на високому стеблі квіти-дзвіночки нерідко мають цяточки і плями. 11. Страх людини перед замкненим простором, психічний розлад. 17. Пряма, яка стоїть вертикально на іншій прямій (математичний термін). 18. Мастило для автомобільних і тракторних двигунів (продукт переробки нафти). 19. Міра ваги коштовного каміння.

По вертикалі. 2. Невеликий прозовий художньо-публіцистичний твір. 3. Той, хто вдається до умисних дій, спрямованих на підрив авторитету, іміджу й довіри. Один із прийомів несумлінної конкуренції. 4. Так подає голос качка. 5. Музична нота. 6. Велика жуйна рогата тварина темної масті з довгою, обвислою по боках шерстю, поширена у високогірних районах Центральної Азії. 7. Річка в Африці, найдовша на планеті. 8. Професійно-технічне училище. 9. Невпізнаний летючий об’єкт. 10. У скіфській міфології одна з богинь скіфського пантеону, скіфська Гея, відома з «Мельпомени» Геродота. 11. Велика кількість чого-небудь складеного, зсипаного горою в одному місці. 12. Трава лепеха, яку ще називають «татарським зіллям», оскільки вважається, що у стародавні часи вона була занесена на терени України під час татарської навали. 13. Торт на основі сметанного тіста зі здобними тонкими коржами. 14. Навчально-науковий підрозділ закладу вищої освіти. 15. Одиниця виміру успішності знань, здобутих школярем. 16. Одна з важливих складових частин клітини, що забезпечує збереження, підтримку і передачу спадкової інформації у вигляді незмінної структури ДНК.

Версія для друку          До списку статтей

Хитрий квадрат

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається що по горизонталі, що по вертикалі.

1. Біла порошкоподібна речовина, що має властивості лугу. Застосовується як добриво, а також у миловарінні та виробництві скла.

2. Повне коло руху чого-небудь навколо своєї осі.

3. Сільськогосподарська машина, призначена для вилущування насіння з головок конюшини або льону.

4. Знаряддя, яким ловлять коней та інших тварин, — довгий мотузок із зашморгом на кінці.

5. Чоловічий і жіночий одяг, який має дві довгі холоші і закриває нижню частину тулуба.

 

Загадка

Чи може таке бути, щоб удень небо перед нами являлося нижче од землі?

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове