Архів
Вівторок,
25 червня 2024 року

№ 26 (20070)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну

Сидять склавши руки

Віталій НАЗАРЕНКО.

Провалля біля об’їзної дороги поблизу Чернігова все тісніше підбирається до автошляху й загрожує цілковитим блокуванням транзиту. Ця проблема існує ще з липня минулого року. Незважаючи на те що дорога має стратегічне значення, оскільки забезпечує курсування великовагового транспорту, досі ніхто не взявся за її ремонт.

ФОТО провалля навпроти автозаправного комплексу «Авантаж» виклав у Мережу чернігівський активіст Віталій Пацук. Порівняно з аналогічним знімком, який публікувався торік у жовтні, яма значно розширилася, зруйнувала частину дорожнього насипу і вже підбирається до проїжджої частини, якою рухаються здебільшого транзитні авто.

У листопаді 2023-го нардеп Сергій Гривко звернувся до міськради і попросив розв’язати проблему. Звідти отримав відповідь, що зазначена земельна ділянка розташована за межами населеного пункту. Міськрада начебто зверталася до облавтодору, де їй пояснили, мовляв, дорога не належить до мереж загального користування державного та місцевого значення. «Для вирішення питання управління ЖКГ Чернігівської міської ради направило листа до Новобілоуської сільської ради стосовно надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування», — зазначалось у відповіді міськвиконкому.

Віталій Пацук стверджує, що зазначена сільрада затвердила всі необхідні документи 12 жовтня 2023 року. Але справа з місця не зрушила — міськрада досі не поставила дорогу на свій баланс, тоді як руйнація насипу триває. Чернігівець каже, що звертався з цією проблемою до управління ЖКГ іще в липні 2023 року. «Обіцяли, що дорогу переоформлять протягом місяця на баланс міста і почнуть ремонт. Віз і нині там», — констатує В. Пацук.

Цікаво, що у виконкомі міськради свого часу наголосили на важливості дороги: вона забезпечує транзитний проїзд вантажного транспорту, і подальше її руйнування призведе до зупинки руху, що є неприпустимим в умовах воєнного часу. Як бачимо, міськрада цим не переймається.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стартували жнива
Читати
Продукти подорожчають
Читати
Збувають престижний об’єкт
Читати
Незаконні вирубки в чорнобильській зоні
Читати
Справжні дані ще страшніші
Читати
Заборонено ворожу політсилу
Читати
Проблеми із субсидіями в містах
Читати
Установлено прохідний мінімум
Читати
Нарощують обсяги видобутку
Читати
Автоелектрорекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове