Архів
Вівторок,
25 червня 2024 року

№ 26 (20070)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Львівщина

Вдосконалювали медичні послуги

Надія ОЛЕКСЕВИЧ.

ТРИ дні в регіоні тривав щорічний Конгрес педіатрів. На нього збиралися лікарі різного профілю, інтерни, студенти. А все задля вдосконалення знань, умінь педіатрів і лікарів загальної практики в царинах діагностики, лікування та профілактики найпоширеніших інфекційних та інших дитячих захворювань.

Учасники конгресу, а їх було понад 200, також відпрацювали практичні навички надання невідкладної медичної допомоги, діагностичних маніпуляцій. Чимала увага на заході була зосереджена на темі доступності та якості медичної допомоги, а також здоровій конкуренції.

Проблем із водою стане менше

ТРУСКАВЕЦЬКУ громаду якісною питною водою забезпечить південнокорейська компанія. Про це підписали Меморандум Львівська обласна військова адміністрація, Трускавецька міська рада та компанія K-water, яка є лідером у галузі управління водними ресурсами Кореї і новітні технології якої використовують у всьому світі. Умови співпраці передбачають, що іноземні партнери надаватимуть місту устаткування для аварійної подачі питної води, а також технічну підтримку відповідальним за це особам.

Вже незабаром компанія передасть у Трускавець два малі контейнерні водоочисні агрегати, які мають вирішити низку проблем із питною водою у закладах освіти, медицини та соціальної інфраструктури.

З 25-го на перше місце

ДЕПАРТАМЕНТ фінансів Львівської ОВА оприлюднив рейтинг фінансово спроможних громад за перший квартал 2024 року, складений на основі аналізу основних бюджетних показників. Рейтинг очолила Зимноводівська громада, яка торік посідала у цьому рейтингу 25-ту позицію. Тоді перше місце у квартальному рейтингу належало Новояворівській громаді.

Зібрали аж сто тисяч

У ЖОВТАНЕЦЬКІЙ територіальній громаді урочисто відзначили День Героїв. На заході виступав військовий оркестр 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», творчі колективи місцевого відділу культури. Концерт був благодійним. Його учасники зібрали на потреби військових понад 100 тисяч гривень. До загального благодійного збору долучилася родина загиблого військового Володимира Пшика із села Жовтанці, пожертвувавши 10 тисяч гривень.

Одеські митці у Підгорецькому замку

РОБОТИ митців з Одеси Василя Дмитрика та Миколи Лукіна заповнили кілька експозиційних залів другого поверху замку у Підгірцях. Тут представлено інсталяцію, графіку та скульптуру. «У своїх роботах митці поєднують зрозумілі категорії добра і зла, миру та війни. Але це не прості для розуміння і розшифрування експозиції, однак ми тішимося, що вводимо в український культурний простір мистецтва дедалі нові й нові мистецькі течії», — наголосив директор Львівської національної галереї ім. Б. Г. Возницького Тарас Возняк.

Морозиво з борщу

ЛЬВІВСЬКА майстерня «Файні льоди» здивувала унікальністю — представила морозиво із борщу, який подрібнюють до пюре та заливають у морозильну камеру. Ті, хто куштував морозиво-борщ, кажуть, що було смачно! Весь прибуток з його продажу пішов на дрони для військових.

Окрім морозива з борщу, «Файні льоди» виготовляють також десерти з іншими незвичайними смаками — копченого лосося, помідорів із базиліком, тунцем тощо.

На ярмарку були, мед-вино пили

50 ВИРОБНИКІВ із різних регіонів України зібрав ярмарок смаку у Львові. Основною метою дійства стала підтримка малих та середніх виробників органічних продуктів. Упродовж двох днів відвідувачі куштували сири — переможці міжнародних та національних конкурсів, знайомилися з виробниками сертифікованих органічних, молочних продуктів із різних куточків України і виробників регіону, куштували мед, вино, пастилу, джеми, соки, хліб тощо. Також були організовані кулінарно-гастрономічі майстер-класи з дегустаціями, вікторинами та розвагами для дітей.

Ярмарок відбувся під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України і за підтримки швейцарських компаній.

Отруїлася мухоморами

СУШЕНІ мухомори 26-річна мешканка Дрогобиччини придбала через Інтернет, повіривши пройдисвітам, що ці гриби мають лікувальні властивості. Жінці стало зле через дві години після споживання трунку. На щастя, вона негайно звернулася по допомогу і медпрацівники вчасно провели деінтосикаційну терапію.

«В регіоні це перший випадок отруєння грибами цього року. Добре, що все обійшлося, а могло закінчитися трагедією. Такі гриби можуть спричинити отруєння з важкими наслідками та навіть летальним результатом, — зауважила завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки обласного Центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Ірина Куліш. — Тому лікарі радять споживати гриби промислового виробництва і не вестися на жодну рекламу шахраїв, мета яких будь-яким способом заробити на довірливих людях».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стартували жнива
Читати
Продукти подорожчають
Читати
Збувають престижний об’єкт
Читати
Незаконні вирубки в чорнобильській зоні
Читати
Справжні дані ще страшніші
Читати
Заборонено ворожу політсилу
Читати
Проблеми із субсидіями в містах
Читати
Установлено прохідний мінімум
Читати
Нарощують обсяги видобутку
Читати
Автоелектрорекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове