Архів
Вівторок,
25 червня 2024 року

№ 26 (20070)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

Під переливи української гармошки

Роман КИРЕЙ.

Черкаська область.

ВІДОМИЙ зразковий дитячий ансамбль гармоністів із міста Жашків цими днями завершив збирання коштів для земляків — захисників України. Щодня з 9-ї до 13-ї години на центральному ринку міста звучали чарівні звуки гармоні. Виконували музичні твори українських композиторів юні музиканти разом із керівником ансамблю — заслуженим працівником культури України Іваном Сухим.

Мелодійні переливи гармоні жваво відгукнулися в серцях жашківчан. Члени територіальної громади, родичі учасників ансамблю, ветерани активно долучилися до акції. Сприяли хто як міг. Друзі та прихильники гармоністів допомагали через соціальні мережі. Відгукнулися, зокрема, небайдужі люди зі Швеції та Ірландії.

Одержану суму — 52 тисячі 465 гривень — передали у міську раду. Це вже третій такий захід музичного колективу. Загалом юні музиканти вже назбирали для наших військових понад 100 тисяч гривень.

До речі, Іван Сухий щойно повернувся з Австрії, куди був запрошений на конкурс — чемпіонат світу із гри на діатонічній штірійській гармоніці. За підсумками конкурсу Іван Іванович був шостим серед 280 учасників. Його запросили до асоціації австрійських гармоністів. Наш віртуоз вразив журі чемпіонату та учасників конкурсу своїм винаходом: його оригінальна гармонь обертається на 360 градусів, на такому музичному інструменті ніхто, крім Івана Івановича, не грає. Звучить же вона дуже мелодійно, має гарні можливості для регулювання динамічних відтінків, нюансування.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стартували жнива
Читати
Продукти подорожчають
Читати
Збувають престижний об’єкт
Читати
Незаконні вирубки в чорнобильській зоні
Читати
Справжні дані ще страшніші
Читати
Заборонено ворожу політсилу
Читати
Проблеми із субсидіями в містах
Читати
Установлено прохідний мінімум
Читати
Нарощують обсяги видобутку
Читати
Автоелектрорекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове