Архів
Вівторок,
9 липня 2024 року

№ 28 (20072)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Що врятує від пожовтіння

ЯК тільки починає жовтіти листя огірків, томатів і перцю, відразу зробіть це підживлення.

Листя огірків, томатів та інших овочевих культур жовтіє насамперед через спеку. Це може спричинити погіршення якості врожаю і навіть загибель кущиків.

Впоратися з проблемою допоможе ефективне і просте підживлення.

Для приготування розчину невелику кількість марганцівки (на кінчику ножа) розчиніть у 3 л води. Додайте до рожевого розчину одну склянку молока і добре перемішайте.

Зробити підживлення ще дієвішим допоможуть 10 крапель йоду.

Відлийте приблизно половину суміші в тару, вкиньте 1 ст. ложку соди та добряче побовтайте, аби сода добре розчинилась. З’єднайте содовий розчин із рештою розчину і добре перемішайте.

Для обприскування кущиків по листку одну склянку готового засобу розводять у 5 л води. Для досягнення найкращого результату застосовувати цей простий засіб слід раз на два тижні.

Версія для друку          До списку статтей

У НАСТУПНОМУ куточку, зокрема, проведемо лікбез для початківців про мінеральні добрива. Якщо нема досвіду і бодай базових знань, то легко заплутатися в морі сучасних назв різних хімічних сполук. Та нам же хочеться хоч чимсь допомогти рослинам, мати більший урожай, от і сиплемо-ллємо ту поживу, часто-густо безсистемно. Це може виявитись як благом, так і шкодою. По-перше, багато чого залежить від того, який у вас сам по собі ґрунт. По-друге... А по-друге, по-третє і решту питань обговоримо в наступному випуску.

Багато господинь кохаються у квітах і навіть попри городні клопоти повсякчас намагаються щось удосконалити у своєму горідчику. Жіночки хваляться одна поперед одною декоративними культурами та як їх краще вирощувати: та просапує, щоб ґрунт був чистим, інша мульчею встеляє, аби було менше клопоту і рідше поливати, а ще хтось створює цілі квіткові «килими» під основними насадженнями, тими ж трояндами, скажімо. А з чого ж «зіткати» такий килим? Запропонуємо варіант.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове