Архів
Вівторок,
9 липня 2024 року

№ 28 (20072)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Агроволокно ще послужить

ДЛЯ захисту рослин на грядках від холодів використовують поліетиленову плівку чи агроволокно. Зазвичай вони служать кілька сезонів поспіль, але за умови дбайливого ставлення до цих матеріалів.

Передусім слід ретельно очистити агроволокно від налиплої землі по краях. За необхідності її змивають водою, а полотно просушують.

Не зайвою буде знезаражувальна обробка відповідними препаратами. Скажімо, фітоспорином чи превікуром енерджі (розчин готується за інструкцією на упаковці); йодом (із розрахунку 0,5 столової ложки на 10 літрів води).

Просто полийте або рясно обприскайте агроволокно одним із препаратів. Лише після цього матеріал можна складувати на зберігання.

Агроволокно зручно накрутити на трубу від клейонки, яку реалізовують продавці на ринках (картонні труби зазвичай утилізовують). Такі рулони доцільно зберігати під дахом сараю, закріпленими до поперечин. Миші там не зимують — а вони основні шкідники, які люблять псувати укривний матеріал узимку.

Версія для друку          До списку статтей

У НАСТУПНОМУ куточку, зокрема, проведемо лікбез для початківців про мінеральні добрива. Якщо нема досвіду і бодай базових знань, то легко заплутатися в морі сучасних назв різних хімічних сполук. Та нам же хочеться хоч чимсь допомогти рослинам, мати більший урожай, от і сиплемо-ллємо ту поживу, часто-густо безсистемно. Це може виявитись як благом, так і шкодою. По-перше, багато чого залежить від того, який у вас сам по собі ґрунт. По-друге... А по-друге, по-третє і решту питань обговоримо в наступному випуску.

Багато господинь кохаються у квітах і навіть попри городні клопоти повсякчас намагаються щось удосконалити у своєму горідчику. Жіночки хваляться одна поперед одною декоративними культурами та як їх краще вирощувати: та просапує, щоб ґрунт був чистим, інша мульчею встеляє, аби було менше клопоту і рідше поливати, а ще хтось створює цілі квіткові «килими» під основними насадженнями, тими ж трояндами, скажімо. А з чого ж «зіткати» такий килим? Запропонуємо варіант.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове