Архів
Вівторок,
9 липня 2024 року

№ 28 (20072)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Чорну душу й милом не відмиєш

Леонід ЯКОВИШИН,

Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і Воля», кандидат економічних наук.

На перший погляд, воно б і нічого, нехай людина живе собі й із чорною душею — такою вона народилася, тому саме батькам, як показує життя, і пожинати «чорні» плоди свого чада заради науки для інших. У багатьох випадках справджується й народна засторога: житимеш паскудою — тюрма тебе не мине. От тільки ця категорія нелюдів руйнує життя багатьох людей, які ніколи не роблять того, що потрібно приховувати й відбріхуватися перед співвітчизниками, друзями, сусідами, односельцями.

ОТРУТУ підколодних змій доводиться часто одержувати й мені, адже я не можу й не буду терпіти самолюбної нікчемності, публічно виступаю проти неї. Але найбільш прикрим є те, що паскудні ідіоти з чорними душами, перефарбовані в демократів-патріотів, зі шкіри пнуться, щоб нашкодити успішній роботі нашого великого трудового колективу, ще і в ці страшні часи воєнної навали. І не просто щось там ляпають язиком чи у продажну журналістику свого носа сунуть, бо сам своїм дуром дурний, навіть Господь не хоче його повчати, бо від дурості ліків нема.

Проте місцеві ідіоти замахнулися були на чорний злочин: паралізувати чи й повністю зупинити роботу бюджетоутворюючого аграрного виробництва, найбільшого в громаді роботодавця. Підколодне гадюччя згадало звичаї своїх пращурів — слуг сталіністів, і всілося строчити на мене доноси в серйозні інстанції, мовляв, Яковишин заправляв ворожу техніку пальним, надав окупантам іншу допомогу. І настільки вони осліпли від придуманої брехні, що не помітили, скільки шкоди завдали окупанти нашому господарству.

Доноси від сучасних сталіністів ретельно перевірили спецслужби і не знайшли жодного факту співпраці Яковишина з ворогами. Інакше й бути не могло, моє життя і життя майже півторатисячного колективу проходить у тяжкій праці й на видноті у всієї Бобровицької громади, спільно будували й загородження від окупантів: завдяки нашим працівникам і за допомоги нашої техніки всі шляхи були перекриті. Тож і у першу воєнну весну, а потім і протягом усіх днів війни наше підприємство як працювало, так і працює успішно на благо Вітчизни, її Збройних сил, громади, наших трудівників. Від нашої праці державна скарбниця регулярно поповнюється багатомільйонними податками. Проте ретельно перевірена правда і наші великі внески в оборону країни не влаштовують «патріотичних» перевертнів з гадючою отрутою. Щоб нашкодити нам, а отже, й воюючій державі, вони вигадують нові скандальні новини. Ще і під яким приводом!!! Для цього скористалися феєричною і для багатьох несподіваною історією із закриттям політичної партії «Наш край», що наробила неабиякого переполоху «нагорі», а найбільше — в політичних елітах та бізнесових колах, які приклали руку до створення та фінансування партії. Хоча давно стало очевидним, що рішення про заборону «Нашого краю» ухвалювала колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду, а позовні вимоги заявляли у Міністерстві юстиції. У справі фігурують і документи СБУ, в яких містяться докази підривної діяльності членів вищевказаної партії. Втім, наявність численних державних зрадників у середовищі «Нашого краю» не заважає деяким її представникам поширювати чутки про те, що до ліквідації Всеукраїнського політичного проєкту з тисячами депутатів різних рівнів причетний скромний аграрій із Чернігівщини — генеральний директор ТОВ «Земля і Воля» Леонід Яковишин.

Не усвідомлю, що мені робити: танцювати з радості від того, що не сповна розуму придурки з «Нашого краю» підняли мене, споконвічного хлібороба, до рівня такої могутності, що можу запросто розвалити такого партійного гіганта? До речі, за кордон повтікала і партійна еліта, а собачу вину вішають на мене.

Скільки вже тих собак числиться на мені, порахувати важко, та й немає в мене часу займатись аналізом і підрахунками тих продажних, безліч разів перефарбованих пацієнтів політичного дурдому, які час від часу втікають звідтіля, аби в колі політичних повій придумати нову брехню на мене. Хоча в них є на кого вішати всіх собак, передусім маю на увазі нардепа Бориса Приходька. Що про нього пишуть вітчизняні й зарубіжні ЗМІ — можна було б від сорому згоріти. А от моєї публікації про цього «захисника народу» ви не побачите. Натомість він є головним натхненником для продажних блогерів і провінційних журналістів на розпускання пліток про мене. Подейкують, що саме його лакеї займаються, а точніше, ніколи не припиняли лити бруд у мій бік — у бік аграрника, який забезпечує роботою понад одну тисячу бобровичан і є одним із найбільших платників податків на Чернігівщині.

Не так давно один із відомих в області інформаційних ресурсів, який пов’язують із Борисом Приходьком, — ТОВ «ЧеЛайн Медіа Груп» — розгорнув кампанію з дискредитації мене. В одному із сюжетів анонім без прізвища, звання та назви військової частини розповідав про те, що, мовляв, генеральний директор «Землі і Волі» відмовився виконувати мобілізаційне завдання на початку широкомасштабного вторгнення і надавати техніку господарства для ЗСУ. Насправді ж ця історія мала зовсім інший вигляд, бо тоді на територію гаража заїхали озброєні люди, якими командував колишній Бобровицький воєнком Олег Олешко, чоловік помічниці нардепа Бориса Приходька Тетяни Олешко. Озброєним чоловікам у формі не відмовили у наданні техніки, а запропонували скласти опис вилученого майна, як того вимагає Закон, однак ті відмовились. Що було далі, всі бачили: наставили на мене автомат і погрожували вбивством, одного з працівників підприємства вдарили ногою в живіт і також наставили на нього дуло автомата. Все це відбувалося при численних свідках і під запис камер відеоспостереження. Ці докази прикріпили до справи проти Олега Олешка, яка, незважаючи на спроби «поховати» її бобровицькими суддями-мільйонерами, і досі перебуває в суді та є перспективною. У командуванні Сухопутних військ ЗСУ вчинок Олега Олешка оцінили як не гідний українського офіцера.

Всі ці факти очевидні, їм дана відповідна оцінка військовими прокурорами, триває розгляд судової справи, заробили судове провадження й лідери партії «Наш край». Назвіть в усьому цьому бодай якусь негативну роль Яковишина. Зате роль фігурантів судової справи про заборону партії дуже довго описувати і прізвища називати. Та й сама партія соромиться їх назвати, для них простіше звалити все на Яковишина. Знали б ці політичні недоумкуваті казнокради, скільки пацієнтів спецдурдомів уже пережив Яковишин! Скільки звинувачень пущено котам під хвіст! Бо така їхня юридично-судова ціна. Адже творять ці брехливо-паскудні звинувачення ті ідіоти, про яких у народі кажуть: коли Бог розуму не дав, то не старайся й довгим язиком молоти, щоб не заробити горя для себе. В народі давно підмічено, що довгий язик — то кара.

Це я нагадую і Павлу Солодовнику, редактору Приходькового «ЧеЛайна», який у соцмережі вихваляється про якусь перемогу над позовом Яковишина до Олешка, вчинок якого названий не гідним українського офіцера. І сказав це не я, а полковник штабу Командування Сухопутних військ. А ще запрошую Павла приїхати в Бобровицю і поспілкуватися з батьками справжніх захисників, які на початку вторгнення окупантів бігали зі зброєю в руках не за Яковишиним, а палили живу силу ворога в Старій Басані, підбивали бронетранспортери у Новому Бикові. Вони загинули в нерівному бою. З ким порівняти їхню мужність — самі виберете. А ще задумайтеся над своєю журналістикою. Якщо є діти — що їм розкажете? Що відважно обгиджували Яковишина з трудовим колективом, наслідуючи приклад «патріотів» 37-го? Про їхню долю самі почитаєте.

І на завершення. Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім в офіційній інформації написав, що в області 800 підприємств не працює, а 680 — виїхали. Ще він утомився від авторів скандальної писанини, тому хоче залишитися в тіні. Пане Солодовнику, ви теж цього добиваєтесь на Чернігівщині? Як це називається, історія дасть вам належну оцінку. Може, й серйозніші органи вас оцінять.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Загрозливий брак кадрів
Читати
Другі серед... боржників
Читати
Величезні обсяги фальсифікату
Читати
Змінились освітні пріоритети
Читати
Не витримують труднощів
Читати
Жнива повним ходом
Читати
Доходи трохи зросли
Читати
Експорт «пригальмували»
Читати
Повернути вкрай важко
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове