Архів
Вівторок,
9 липня 2024 року

№ 28 (20072)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Крутійство і байдужість

Микола ЮРЧИШИН.

ТРИВОЖНОГО листа надіслала до редакції давня передплатниця «Сільських вістей» із селища Софіївка Криворізького району Дніпропетровщини Валентина Петрівна Дубова. «Передплатила я улюблену «Селяночку» на перше півріччя 2024-го за індексом 91213, — пише вона. — Перші чотири місяці газета надходила справно. А у травні та червні я не одержала жодного номера. На моє звернення у місцевому відділенні зв’язку спершу пояснили, що передплати на моє прізвище нема в комп’ютері. Та коли я сказала, що буду скаржитися далі, все швиденько знайшли і пообіцяли доставити всі номери додому. Але так цього і не зробили. Придумали відчіпного: мовляв, новенька листоноша не знайшла мого будинку і повернулася з газетами на пошту. Коротко кажучи, крутять, вертять, аби нашкодити передплатникові. Що мені тепер робити?».

Про цей випадок я розповів фахівцю передплатного відділу Дніпропетровської обласної філії Укрпошти пані Катерині. Вона пообіцяла знайти винних, провести з ними «виховну роботу», зобов’язати їх віднайти недоодержані номери «СВ» та доставити передплатниці.

У подібній ситуації опинився й Іван Тимофійович Кутішевський із Федорівки Окнянської селищної громади Подільського району Одещини. Чоловік втратив слух, «Сільські вісті», які передплачує десятки років, для нього є основним джерелом інформації. Та ось після 12 березня нашу газету йому перестали приносити. Про це із сумом сповістила його родичка пані Олена.

На прохання кореспондента «СВ» докладно розібратись у цій справі взялася пані Наталя — головний спеціаліст відділу передплати Одеської обласної філії Укрпошти. Вона пообіцяла дати вказівку своїм підлеглим відшукати недоотримані номери, доставити їх І. Кутішевському і вибачитися перед ним. Тримаємо ситуацію на контролі.

Не могла ніяк передплатити «Сільські вісті» на друге півріччя за індексом 91213 Ніна Прокопівна Григор’єва із Малої Павлівки Охтирського району Сумщини. Жінка неходяча. Не раз телефонувала на відділення пересувної пошти, щоб оформили їй передплату. Проте там увесь час відмовляли у її проханні. Нарешті з нашою допомогою втрутилися працівники передплатного відділу Сумської обласної філії Укрпошти і, дякуючи соціальній працівниці, газету було передплачено.

Через тотальне скорочення листонош та часте вимикання світла ледь не залишився без «Сільських вістей» на друге півріччя поточного року багаторічний передплатник газети із Вознесенського Золотоніського району Черкащини Сергій Семенович Майстренко. Та завдяки листоноші Тані вдалося таки оформити передплату. І він, і редакція щиро їй дякуємо.

Наразився на байдужість місцевих поштовиків Іван Цезарович Осовський із Городища Бердичівського району Житомирщини. Поїхав до центрального відділення поштового зв’язку міста Андрушівка, аби оформити передплату «Сільських вістей» на п’ять місяців 2024 року, оскільки з піврічною запізнився. Однак на пошті йому заявили, що передплату на цю газету оформити не зможуть, бо її нема в комп’ютері. «Зате є у каталозі», — тицьнув пальцем чоловік на сторінку 21-шу. Але оператор наполягала на своєму. Ще й радила передплатити інше видання. І навіть назвала, яке. Обурений таким ставленням, Іван Цезарович ні з чим повернувся додому.

Довелося турбувати Тетяну Миколаївну — працівницю передплатного відділу Житомирської обласної філії Укрпошти. Та аж скипіла від такого повідомлення. «Буде непереливки тому операторові, — пообіцяла вона. — А пан Осовський нехай не переймається: газету йому буде передплачено, я беру це під особистий контроль».

Бідкається незмінний передплатник «СВ» із Малополовецького Фастівського району Київщини Віктор Леонідович Роговенко. Сорок три роки відпрацював він за кермом автомобіля, стільки ж літ не розлучається із нашою газетою. Проте вік бере своє. Ноги болять, тож не може пересуватися далі воріт… Приносили йому газету додому сусіди, листоноші ж забули до нього дорогу. Через це не зміг передплатити улюбленої «Селяночки» на друге півріччя. «Може, хоча б на п’ять місяців мені вдасться це зробити, — розмірковує чоловік. — Невже не знайдуться добросовісні поштовики, які оформили б мені передплату?»

Цей лист я зачитав спеціалісту передплатного відділу Київської обласної (міської) філії Укрпошти пані Владиславі. «Із серпня Віктор Леонідович одержуватиме газету, а з винними у тяганині буде окрема розмова», — запевнила вона.

Пообіцяла пані Владислава ретельно розібратися зі скаргами киян Василя Семеновича Клюя та Тетяни Михайлівни Кузнецової, котрі й досі не одержали «Сільських вістей» за 25 червня.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Загрозливий брак кадрів
Читати
Другі серед... боржників
Читати
Величезні обсяги фальсифікату
Читати
Змінились освітні пріоритети
Читати
Не витримують труднощів
Читати
Жнива повним ходом
Читати
Доходи трохи зросли
Читати
Експорт «пригальмували»
Читати
Повернути вкрай важко
Читати





 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове