Архів
Вівторок,
10 вересня 2024 року

№ 37 (20081)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Пальмова олія під забороною

Маргарита СИТНИК.

4 ВЕРЕСНЯ Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення безпечності та якості харчових продуктів, у тому числі тих, що призначені для дітей.

Законом, зокрема, передбачається: встановлення граничного вмісту трансжирних кислот у харчах (не більше ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться у продукті); заборона використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах, кондитерських виробах; заборона використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні.

Також документ зобов’язує операторів ринку при постачанні харчової продукції надавати інформацію про наявність і обсяг у них трансжирних кислот. Це має бути чітко та зрозуміло позначено на маркуванні товару.

Відшкодування за техніку

У СЕРПНІ аграріям компенсували витрати на придбану в липні техніку та обладнання вітчизняного виробництва на 61,6 млн грн. Загалом за чотири місяці сільгоспвиробникам нараховано 152,6 млн грн. Найбільшу кількість заявок подали на Полтавщині, Кіровоградщині, Миколаївщині, Черкащині, Дніпропетровщині, Одещині, Сумщині та Тернопільщині. Загалом за весь час дії програми аграрії придбали 859 одиниць техніки та обладнання на суму 913,6 млн грн.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Полтава — у жалобі
Читати
Масштабне екологічне лихо
Читати
Велике переселення у вищих ешелонах
Читати
Каже, що до зими майже готові
Читати
Витрати покриватимуть повністю
Читати
Потреба в укриттях залишається
Читати
Перший етап почався
Читати
Серпневий авторекорд
Читати
I професія, і покликання
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове