Вівторок,
17 вересня 2024 року

№ 38 (20082)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Кримінал

Спокутувати довічно

Катерина СІМБУЛЕНКО.

ДВЕРІ на волю назавжди зачинилися для мешканця Полтавського району, який до смерті забив вітчима та заживо підпалив матір. За принципової позиції Офісу Генерального прокурора, Полтавської обласної та Решетилівської окружної прокуратур, Верховний Суд залишив без змін судові рішення стосовно душогуба — його засуджено до довічного позбавлення волі за умисне вбивство двох осіб, вчинене з особливою жорстокістю.

Резонансну справу розглядали майже три роки. Прокурори у трьох судових інстанціях довели, що в листопаді 2021 року чоловік, перебуваючи за місцем проживання у стані алкогольного сп’яніння, посварився з вітчимом. Що то була за стадія вжитого спиртного, важко уявити, та й сваркою такі дії не назвеш, радше, жорстокий вияв насильства, бо під час з’ясування стосунків нападник кулаками завдав вітчиму численних ударів, відтак схопив за шию та душив. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці.

Мати намагалася припинити конфлікт, але син жорстоко побив її, облив бензином і підпалив. Невдовзі жінка померла в лікарні.

Свою провину у скоєному чоловік визнав частково. Проте на підставі зібраних доказів та проведених експертиз його визнали винним. Постанова Верховного Суду є остаточною і оскарженню не підлягає.

Жахливих випадків, пов’язаних із кривавим насильством, на жаль, не злічити. Як і людей, які назавжди зачиняють за собою двері в’язниці. «Пропаща сила», — сказав півтора століття тому Панас Мирний.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Очисні споруди «мають впоратися»
Читати
Готуються приймати паломників
Читати
У фокусі — бюджет
Читати
Пшениці найбільше
Читати
Загроза посилюється
Читати
Визволили з полону
Читати
Виплавка сталі знизилася
Читати
Перестановка доданків
Читати
Зрадники всередині
Читати
З математикою проблеми
Читати
На аферистів знаходять управу
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове