Архів
Середа,
19 квітня 2017 року

№ 30 (19475)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Ще більше влади

ТУРЕЧЧИНА. Реджеп Таїп Ердоган заявив про перемогу на референдумі щодо змін до конституції.

Докладніше...
Гірше за санкції

ЧЕХІЯ відмовляється приймати біженців за квотою ЄС навіть попри загрозу економічних санкцій.

Докладніше...
Кандидатка-скандалістка

ФРАНЦІЯ. У Парижі — нові сутички супротивників кандидата в президенти Марін Ле Пен із правоохоронцями.

Докладніше...
Полетять голови

КНДР провела невдалий запуск ракети.

Докладніше...
Рішучий наступ

СИРІЯ. Урядова армія захопила місто Соран.

Докладніше...
Генеральне ядерне інспектування

США ревізують свій ядерний потенціал.

Докладніше...
Є й така думка

РОСІЯ. У «Єдиній Росії» заявили про геноцид євреїв стосовно росіян.

Докладніше...
Багато пожила і побачила

В ІТАЛІЇ померла найстаріша людина у світі.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Біда

Важка праця — на попіл

Ганна КЛІКОВКА.

Запорізька область.

У СЕЛІ Нове Мелітопольського району в одному з приватних домогосподарств загинула свиня. Регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини підтвердила, що падіж тварини стався через африканську чуму свиней (АЧС). Лихо спіткало людей напередодні Великодніх свят, коли і самим свіжиною хотілося поласувати, і на продаж повезти на базар, бо ж на свіжу копійку можна сподіватися лише з власного хліва. А тут уже лаштують майданчик для знищення тварин, як цього вимагають заходи безпеки. Спеціалісти обходять селянські обійстя, на в’їзді до Нового встановлені блокпости, працюють представники ветслужби й поліції. У цьому селі оголошено сорокаденний карантин, а в зону спостереження потрапили також частина Приазовського, Мелітопольський та Якимівський райони.

— У неблагополучних пунктах, зонах захисту та нагляду забезпечено постійний контроль за дотриманням причетними службами і суб’єктами господарювання, незалежно від форми власності та підпорядкування, всіх оздоровчих і профілактичних заходів, передбачених Законом України «Про ветеринарну медицину». Господарі, у яких вилучено свиней, отримають компенсацію, — повідомив на засіданні обласної протиепізоотичної комісії при ЗОДА начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна, починаючи з 2012 року це вже четвертий випадок АЧС в області. Тому на особливому контролі перебувають господарства приватного сектору, а також переміщення поголів’я та готової продукції. Крім профілактичних дій, проводиться роз’яснення серед населення цих та інших територій. І ця місія чи не найважча, бо спалахи чуми непередбачувані. Досі у зоні контролю залишається село Петромихайлівка Вільнянського району, де було вилучено 124 тварини, та Розівський район, де знищено 49 голів свиней. Знято карантин у Комунарському районі Запоріжжя.

Ішлося на засіданні й про своєчасну компенсацію людям за збитки. У повному обсязі розрахувалися з селянами Вільнянського району, загалом їм виплатили понад 240 тисяч гривень, найближчим часом одержать відшкодування господарі з Розівського району.

Селяни знають, що африканська чума свиней безпечна для людей, але їх це мало тішить, як і перспектива компенсації, адже зазвичай лихо знищує все поголів’я свиней у регіоні, де панує. На попіл перетворюються важка праця, затрачені кошти на відгодівлю тварин, сподівання на заробіток.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
I воюємо, і торгуємо...
Читати
«Пенсійні ножиці» від МВФ
Читати
Перший пішов
Читати
Даєш трирічку!
Читати
Українці безправні
Читати
Допомога чорнобильцям
Читати
Не потребуватимуть чи не даватимуть?
Читати
Скільки коштує паска?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове