Середа, 19 квітня 2017 року № 30 (19475)
http://silskivisti.kiev.ua/19475/print.php?n=35305

  • Відлуння

Адвокати затягують справу

Володимир ЖУРАВЕЛЬ.

У ВАСИЛЬКІВСЬКОМУ районі Київської області правоохоронці затримали четвертого підозрюваного в жорстокому вбивстві журналіста Василя Сергієнка, котрого три роки тому знайшли закатованим у лісі неподалік міста Корсунь-Шевченківський. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у мережі «Фейсбук».

Оперативники кримінальної поліції вистежили підозрюваного, який перебував у розшуку за ст. 146-ю Кримінального кодексу України (викрадення людини), і влаштували кількаденну засідку. Під час затримання озброєний пістолетом зловмисник намагався втекти на автомобілі, протаранивши при цьому машину поліції. Спецпризначенці змушені були застосувати зброю — прострелили колеса втікачеві. За адресами, де переховувався негідник, проведено обшуки. Нині поліція Черкащини готує йому підозру про вчинення злочину.

Нагадаємо, що трьох його спільників затримали ще в липні 2015-го й зараз вони перебувають на лаві підсудних. Хоча мляве дійство, яке відбувається ось уже понад рік у Соснівському районному суді Черкас, назвати судом важко. Адвокати всіляко затягують справу, підсудні плутаються у показаннях і не визнають вини, посередника між замовником і виконавцями злочину, стверджують місцеві ЗМІ, немає вже серед живих. Раніше побутувала версія, що було вбито й нині затриманого, бо той ніби знав більше за інших. Чи пожвавлять тепер його свідчення розгляд справи — важко сказати. Але громадськість Черкащини все ж сподівається, що не лише вбивць журналіста й Героя України спіткає справедливе покарання, а й буде нарешті названо ім’я того, хто їх найняв і скерував.