Середа, 19 квітня 2017 року № 30 (19475)
http://silskivisti.kiev.ua/19475/print.php?n=35307

  • Довкілля

Порушника знатимуть в обличчя

Євген Цимбалюк.

Рівненська область.

ТРИ РОКИ тому Кабінет міністрів України визнав Радивилів найкращим містом країни щодо благоустрою в своїй категорії міст. Нині на теренах об’єднаної довкола нього громади природоохоронна справа — теж у числі пріоритетних.

Утім, і тут не без ложки дьогтю. Мова про стихійні сміттєзвалища, які періодично з’являються у населених пунктах та вздовж доріг. Вони двох типів: так звані заїжджі й ті, що потайки утворює місцевий люд. При цьому жодного разу як перших, так і других зловмисників не вдалося піймати на гарячому і притягти до відповідальності.

Відтак, аби навести лад, міська влада ініціювала екологічну акцію «Зроби Радивилівську громаду чистою!». Її суть полягає у виявленні тих, хто забруднює довкілля, нагромаджує сміття у заборонених місцях.

В оприлюдненому зверненні від імені виконавчого комітету ради, зокрема, зазначається: «Далі миритися з цим не можна. Ми будемо боротися з проблемою сміття як жорсткими, так і ліберальними методами. Кожен може нам допомогти в цьому. Усе, що потрібно, — це зробити фото чи відео факту викидання побутового сміття у невстановленому місці. Головним критерієм є фіксація обличчя порушника благоустрою та факту викидання сміття».

Що робити далі, зробивши фото чи відео правопорушення? Світлину можна відправити на електронну адресу або принести безпосередньо в будівлю міськради. А далі з порушниками розбиратимуться відповідні органи.

До речі, найактивніших борців зі сміттярами будуть заохочувати. Хоча більшість людей висловила готовність зробити свій маленький внесок у війну зі сміттям лише заради того, щоб жити у чистому довкіллі. Тож перші фото не змусили на себе довго чекати.