![]()
Літня морква СІВБУ моркви для зимового зберігання проводять з кінця червня до 5 липня. З метою кращого утримання вологи в ґрунті рекомендується замульчувати міжряддя перепрілим гноєм, компостом, подрібненою соломою чи сухою скошеною травою. Для одержання повноцінних сходів проводять додаткові поливи через кожні 3-4 дні. Інтенсивний ріст бур’янів улітку випереджає появу сходів моркви й утруднює обробіток ґрунту, погіршує умови для росту рослин. Тому до насіння моркви додають насіння культур, що швидко проростають, — салату, редиски та ін., вони й позначають рядки. Через 10-15 днів після сходів починають прополювання, проріджування та боротьбу зі шкідниками. Перше проріджування на відстань 1,5-2 см між рослинами проводять після появи одного-двох справжніх листочків. Остаточне проривання — 15-20 днів по тому, залишаючи рослини в рядках через 4-6 см одна від іншої. Літні посіви майже не ушкоджуються морквяною мухою, що є запорукою гарного і тривалого збереження коренеплодів. |