|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Кабачки з гірчинкою ГІРКУВАТІ огірки — явище звичне. А чого гірчать кабачки, запитують читачі. Таке трапляється вкрай рідко. Гіркий смак кабачків спричиняє та сама речовина, що й в огірків, — кукурбітацин. Таке буває, коли ділянки «перегодовані» високими дозами мінеральних добрив, що надміру поливалися. Трапляється, гірчать кабачки літніх посівів, збір яких припадає на вересень-жовтень. Втрата звичайного смаку пояснюється скороченням світлового дня та зміною інтенсивності освітлення. Що ж із такими кабачками робити? Розрізати вздовж і на кілька годин залити підсоленою водою. Варто також знати, що кукурбітацин не шкідливий для людського організму. До того ж доведено, що ця речовина запобігає розвитку злоякісних клітин. Так що огірки чи кабачки з гірчинкою споживати навіть корисно. А не годяться до столу — охоче з’їсть худоба. Версія для друку До списку статтей | РЯСНІ дощі, що пронеслися над країною, напоївши вдосталь спраглу землю, на жаль, можуть завдати шкоди майбутньому врожаєві. Мова про поширені захворювання городини. І наша праця піде нанівець, а ми ж плекали кожний рядочок, поливали за спеки, підживлювали, боролись із бур’янами і шкідниками. Тож на часі озброїтися знаннями проти напасті. В наступному куточку зупинимося детально, як зарадити лихові та вилікувати, зокрема, ягідники і квасолю. А заразом поділимося досвідом вирощування баклажанів. Виявляється, це не так і важко, бо синенькі не такі примхливі, як солодкий перець, і мають сильнішу кореневу систему. Мабуть, не знайдеш в селі господині, яка не тримала б хоч кілька курочок, а то й півника. Аякже, свіже яйце дітям та онукам. Та буває, що не встигнеш забрати у несучки його неушкодженим — одразу розкльовує. От жіночка з Кіровоградщини й просить розповісти, як облаштувати гніздо таким чином, щоб завадити курці робити шкоду.
|