Кабачки з гірчинкою ГІРКУВАТІ огірки — явище звичне. А чого гірчать кабачки, запитують читачі. Таке трапляється вкрай рідко. Гіркий смак кабачків спричиняє та сама речовина, що й в огірків, — кукурбітацин. Таке буває, коли ділянки «перегодовані» високими дозами мінеральних добрив, що надміру поливалися. Трапляється, гірчать кабачки літніх посівів, збір яких припадає на вересень-жовтень. Втрата звичайного смаку пояснюється скороченням світлового дня та зміною інтенсивності освітлення. Що ж із такими кабачками робити? Розрізати вздовж і на кілька годин залити підсоленою водою. Варто також знати, що кукурбітацин не шкідливий для людського організму. До того ж доведено, що ця речовина запобігає розвитку злоякісних клітин. Так що огірки чи кабачки з гірчинкою споживати навіть корисно. А не годяться до столу — охоче з’їсть худоба. |