Архів
П’ятниця,
27 жовтня 2017 року

№ 84 (19529)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Смородина золотиста

У СВІТІ налічується понад 140 видів смородини. Але більшість із них становлять інтерес переважно для вчених. І все ж один малопоширений вид заслуговує на те,...

 

Запорука довголіття дерева

МОЖНА регулярно боротися з комахами-шкідниками, обкопувати плодові й удобрювати ділянку, але, якщо стовбур чорніє, весь у тріщинах і ранах, дерево буде хворіти...

 

Догляд за індиками

СЕРЕД пернатої живності, яку вирощують господарі на подвір’ї, все частіше можна побачити поважних індиків.
Догляд за цією птицею нескладний. Її годують...

 

Коли холодно в помешканні

НЕ ЛИШЕ В МІСТАХ, де люди мешкають переважно в багатоквартирних будинках, а й у селах, де відсутнє газове опалення і гріються завдяки пічці чи грубці, спалюючи...

 

Соковитий лимон

ЩОБ отримати з лимона якомога більше соку, перед тим як вичавити, покладіть його в гарячу воду на 5 хв.
Якщо розрізаний лимон почав засихати, опустіть...

 

Домашній плавлений сир

Після публікації в «ДГ» рецептів приготування домашнього твердого сиру кілька чоловік зателефонували до нас із проханням нагадати спосіб виготовлення плавленого....

 

САМЕ час підготувати плодові і ягідні культури до довготривалого холодного періоду. Тому аж два матеріали в наступному куточку ми присвятимо цій темі. Як уберегти плодові від морозу, сонячних опіків, зайців та різних шкідників — ось питання першого. Садівникові ще рано відпочивати: озброївшись щіткою для побілки та приготувавши необхідні матеріали для утеплення, він має добряче попотіти на обійсті, щоб фруктові дерева і кущі віддячили наступного сезону щедрим урожаєм.

Слід попоходити і коло виноградника. Аякже, ніженка: і укрити його треба належним чином, і обрізати правильно, видаливши уражені хворобами та шкідниками пагони, а не просто бездумно чикрижачи. Ще й підгодівлі на зиму лоза потребує, і теж не абиякої. Важливо дотримуватись і строків проведення кожної операції. Щодо кожної дамо кваліфіковану пораду.

Ще один матеріал буде «смачний» — про вареники і пельмені, точніше, тісто для них. Та що там може бути нового, зневажливо пхикне якась досвідчена господиня. Але ж нічого не стоїть на місці, й кулінарія теж. Сподіваємося, вам припадуть до смаку вироби з тіста на мінералці та інші.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове