Грейпфрут Інна КВартальна, сімейний лікар. СІК І М’ЯКОТЬ збуджують апетит і поліпшують травлення. Крім того, плоди мають тонізуючий уплив на організм, тому доцільно давати їх ослабленим хворим. Уживання грейпфрутів сприяє відновленню бадьорості після фізичної перевтоми. Цей фрукт — відмінний засіб для зниження температури при застуді і грипі, він майже ніколи не викликає алергічної реакції. Однак слід зауважити, що для кращого засвоєння грейпфрута його не можна вживати одночасно з іншими солодкими фруктами. Грейпфрут рекомендований при захворюваннях серця. Ці плоди добре втамовують спрагу. Зберігаються вони значно довше за інші цитрусові і при цьому не втрачають своїх смакових і поживних властивостей. Регулярне їх вживання поліпшує стан хворих на діабет. Сік грейпфрута, розведений водою (1:2), має помірні жовчогінні властивості. Концентрований — засіб від звичних запорів. Якщо перед уживанням зняти шкірясту плівку з часточок грейпфрута, можна майже повністю позбавити їх гіркоти, бо саме вона містить глікозиди і хінну кислоту, що надають їм такого присмаку. Шкірка грейпфрута містить вітамін Р, необхідний для здоров’я ясен і зубів. Цей вітамін можна отримати, замочивши шкірку у воді приблизно на 20 хвилин, затим процідити її і випити. Вживайте плоди перед їжею, і це допоможе травленню. |