П’ятниця, 8 грудня 2017 року № 96 (19541)
http://silskivisti.kiev.ua/19541/print.php?n=37508

Майже як домашні

ЯК ПОЛІПШИТИ смак магазинних пельменів — настільки простих у приготуванні, що цю справу називають холостяцькою? Ретельно, а не похапцем, приготувавши їх, смакуватимете мовби домашнім наїдком.

Спершу про ази. Заморожені пельмені не потрібно розморожувати. Наберіть до половини води у велику каструлю, поставте на вогонь і чекайте, поки закипить. Додайте сіль, лавровий листок, пару горошин перцю, куркуму (надає бульйону апетитного кольору). Всипте пельмені, акуратно помішуючи, дочекайтеся, поки спливуть, потім тонкою цівкою влийте склянку холодної води. Після повторного закипання варіть ще 4-5 хвилин. Холодна вода дасть змогу розкритися всім смаковим якостям тісту, воно відмінно провариться, стане м’яким, повітряним.

На пару найкраще готувати великі пельмені, оскільки у воді вони часто або розварюються, або залишаються сируватими. У каструлю з киплячою водою покладіть перець горошком і лавровий листок, обв’яжіть її марлею, змастіть вершковим маслом і викладіть пельмені. Накрийте великою кришкою Готуйте близько півгодини. Пароварка полегшує цей процес.

Виявляється, магазинний напівфабрикат можна й смажити. Це ще простіше. Розігрійте сковороду, налийте трохи олії і на вогні ледь більше середнього підрум’яньте пельмені з двох боків. Не забудьте посолити і додати спеції. Потім налийте у сковороду стільки води, щоб вона покрила дно приблизно на 0,5 см. Дочекайтеся, поки вода випарується, — готово.