|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей «Правильний» бульйон ЗАЗВИЧАЙ ми заливаємо м’ясо холодною водою і, чекаючи закипання, починаємо знімати пінку. Проте при нагріванні в холодній воді білки і мінеральні солі переходять у воду. А от коли м’ясо закладається в киплячу воду, вони залишаються переважно в самому м’ясі. Якщо вам не потрібен наваристий бульйон, то кладіть кістки чи м’якоть в окріп, а щоб отримати насичений, починайте варіння із закладання м’яса в холодну воду. Не поспішайте знімати пінку— вона має харчову цінність і поліпшує бульйон. А щоб піна не піднімалася, киньте в каструлю цибулину. Якщо ненароком пересолили вариво, опустіть у нього жменьку рису, загорнутого в марлю. Коли м’ясо варити на сильному вогні — саме воно буде смачнішим, ніж бульйон, а якщо на слабкому — смачнішою вийде рідина. Розсольник можна варити як на м’ясному, так і на рибному або грибному бульйонах. Додавати сіль у м’ясний бульйон потрібно за півгодини до готовності м’яса, у рибний — на початку варіння, а в грибний — за кілька хвилин до готовності. Пам’ятайте про те, що холодна вода погіршує смак бульйону, а окріп — ні. Відвар цибулиння підвищує поживність бульйону. Додавання наприкінці варіння товченого часнику поліпшує смак страви. Версія для друку До списку статтей | ЗИМА наступає, і все живе в господарстві тулиться у найзатишніших куточках хліва, намагається зігрітись. Але ж, бува, не вбереже хазяїн свою живність від морозу через те, що сарай вчасно не утеплив, або під час вигулу дув сильний вітер, який у поєднанні з лютим холодом спричиняє сильне обмороження. Головне не «проморгати» це, вчасно помітити тривожні ознаки на шкірі тварини. Власне, обмороження в худоби та птиці подібне до людського, і помилки в наданні першої допомоги можуть траплятись такі само. Тож порадимо, що робити за першого ступеня обмороження і сильніших, коли вже утворилися пухирці. Зволікати не можна, щоб гангрена не погубила тварину. «В очі дивляться канни...» Пам’ятаєте безсмертні рядки з пісні Дмитра Луценка — гімну Києва? Раніше ці квіти були міською візитівкою, а нині їх можна побачити і в селах. Утім, це ще новинка, і чимало жінок хотіли б знати, як їх садити та доглядати. Справді, височенні червоні канни обабіч, скажімо, ганку можуть стати гордістю господарів. Отже, розповімо про цей чудовий багаторічник. Ну, і, звісно, напередодні Різдва не оминемо увагою святковий стіл.
|