|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Соняшник № 730Наш куточок для синів і дочокКуточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малював Олексій КОХАН. |
Версія для друку До списку статтей
Чому згущене молоко темнішає при варці? Згущене молоко — концентрований молочний продукт. Справді, чим довше його варити, тим темнішою стає його «засмага». Це відбувається тому, що молочна суміш містить амінокислоти і цукри, які при нагріванні вступають у реакцію між собою. У результаті утворюється цілий букет органічних речовин, у тому числі й меланоїдіни — полімерні сполуки коричневого забарвлення. До речі, та ж реакція відбувається і при отриманні топленого молока, котре довго гріють, не доводячи до кипіння. У звичайному (не згущеному) молоці концентрація цукру низька, тому топлене молоко набуває не коричневого, а світло-бежевого кольору. Версія для друку До списку статтей | Загадки Сірий, та не вовк, довговухий, та не заєць, із копитами, та не кінь. * * * Біжать чотири брати: переднім не втекти, а заднім не наздогнати.
Добери ключі Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть народне повчальне прислів’я. Слова-підказки — нижче.
|