Версія для друку До списку статтей Iмбир зі своєї грядки ПРО корисні властивості імбиру можна говорити багато. Цю пряність
застосовують у кулінарії як приправу, добавку до чаю або роблять цікаві
освіжаючі й підбадьорюючі напої. Це незамінний продукт при застуді. Отримати
максимально корисні речовини можна тільки з імбиру в свіжому вигляді, при
термічній обробці частина властивостей втрачається. Свіжий імбир або дрібно
ріжуть, або труть на тертці. Для приготування чаю імбир труть, заливають
окропом і настоюють 30 хвилин. Для підсилення смаку додають м’яту або лимон. Імбир
вирощують у домашніх умовах або у відкритому ґрунті, на грядці. Знайти
посадковий матеріал можна в супермаркеті, головне щоб корінь був щільним, з
вічками і гладкою, трохи блискучою неушкодженою шкіркою, без ознак гнилі, не
підморожений. Версія для друку До списку статтей | ПОДРУЖЖЯ Богдан і Ольга Клепаки, що стануть гостями
майбутнього куточка, уособлюють у собі зоотехніків, біологів, ветеринарів та
зоологів, а насправді вони фермери. Ясна річ, усі перелічені навички їм
необхідні, адже опікуються не лише полями, а й чималою кількістю домашньої
живності та пташиною зграєю. Причому Богдан та Ольга, так би мовити,
багатоверстатники: не зосереджуються на чомусь одному, коло їхніх інтересів
дуже широке. Читачам буде цікаво дізнатися про мініатюрних і декоративних
курочок, качок-шипунів, півнів-кохінхінів... Дбайливі
хазяї не марнують ні клаптика землі, надто коли її небагато. Але ж частина все
одно буде в тіні, а без сонця мало що росте. Однак такі культури є. Прийдемо на
допомогу й розповімо, які рослини воліють ховатися в прохолодному затінку, а не
пектися на сонці. Втім, на городню продукцію із таких місцинок особливо
розраховувати не варто, хіба що декоративні культури радуватимуть око. Профілактика
і найпоширеніші хвороби цибулі стануть темою ще одного матеріалу, а вони таки
часто не дають ріпчастій долежати до весни. Як підвищити стійкість рослин? |