П’ятниця, 11 травня 2018 року № 35 (19582)
http://silskivisti.kiev.ua/19582/print.php?n=38879

Iмбир зі своєї грядки

ПРО корисні властивості імбиру можна говорити багато. Цю пряність застосовують у кулінарії як приправу, добавку до чаю або роблять цікаві освіжаючі й підбадьорюючі напої. Це незамінний продукт при застуді. Отримати максимально корисні речовини можна тільки з імбиру в свіжому вигляді, при термічній обробці частина властивостей втрачається. Свіжий імбир або дрібно ріжуть, або труть на тертці. Для приготування чаю імбир труть, заливають окропом і настоюють 30 хвилин. Для підсилення смаку додають м’яту або лимон.

Імбир вирощують у домашніх умовах або у відкритому ґрунті, на грядці. Знайти посадковий матеріал можна в супермаркеті, головне щоб корінь був щільним, з вічками і гладкою, трохи блискучою неушкодженою шкіркою, без ознак гнилі, не підморожений.