Архів
П’ятниця,
25 травня 2018 року

№ 39 (19586)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Ласощі найвищої якості

«Як варити згущене молоко в домашніх умовах?» — запитав телефоном редакцію І. І. Борсук із Запорізької області.

РЕЦЕПТ вареного згущеного молока досить простий, проте вимагає певного часу і уваги.

Для приготування використовуйте дуже свіже і максимально жирне молоко, тоді маса матиме вельми приємний вершковий смак. Робити це потрібно в посуді з товстим дном.

Згущене молоко в домашніх умовах приготувати зовсім не складно. Побалуйте себе і своїх близьких свіжими ласощами найвищої якості.

Рецепт перший. На чистому молоці.

На один літр молока 3,2% жирності беруть склянку цукру. Додають пів чайної ложки ванільного цукру.

Молоко виливають у каструлю, засипають цукор, розчиняють його і доводять масу до кипіння на середньому вогні. Зменшують вогонь і варять, періодично помішуючи, поки об’єм молока не зменшиться на дві третини від початкового. Маса повинна набути приємного кремового кольору і трохи загуснути. Це ознака готовності. На останніх хвилинах додають ванільний цукор, розчиняють його і дають масі закипіти. З одного літра молока виходить близько 400 г улюбленого багатьма продукту. Згущенка в домашніх умовах виходить дуже густа і тягуча, але насамперед її потрібно остудити (в гарячому стані вона рідка).

Рецепт другий. Із сухим молоком.

На 250 мл молока 3,2% жирності додають півтори склянки сухого молока, півтори склянки цукру, пакетик ванільного цукру.

Змішайте всі інгредієнти у каструлі. Суміш поставте на водяну баню (помістіть цей посуд у велику каструлю з киплячою водою). Зменшіть вогонь і варіть близько години, періодично помішуючи, до загустіння.

Рецепт третій. Із водою.

На літр молока 3,2% жирності беруть 500 г цукру та півсклянки води.

У каструлю з товстим дном засипають цукор, додають воду і варять сироп (дайте пару хвилин покипіти). Доливають молоко і доводять суміш до кипіння. Варять на маленькому вогні, часто помішуючи, близько двох годин. Коли молоко загусне і набуде кремового кольору, знімають із вогню і остуджують.

Рецепт четвертий. Із вершковим маслом.

На 500 г готової цукрової пудри слід взяти 375 г свіжого молока та 40 г вершкового масла.

Молоко наливають у високу каструлю, додають вершкове масло і цукрову пудру. Ставлять на слабкий вогонь і доводять до кипіння, постійно помішуючи. Варять 10 хвилин на середньому вогні. Виливають у банку, охолоджують і залишають на ніч у холодильнику для загустіння.

Рецепт п’ятий. Шоколадне молоко.

На літр молока 3,2% жирності беруть півкілограма цукру, четвертину склянки води, столову ложку какао.

У посуд висипають цукор і наливають воду. Постійно помішуючи, розчиняють цукор і доводять до кипіння сироп. Тримають на вогні 2-3 хвилини. Тонкою цівкою доливають молоко, доводять до кипіння і на маленькому вогні варять до загустіння, час од часу помішуючи. Підсипають крізь сито какао-порошок і ретельно вимішують до однорідної маси, дають покипіти ще хвилину і залишають остигати.

Версія для друку          До списку статтей

КОЛОРАДСЬКОГО жука нині — тьма-тьменна: після тривалої прохолодної весни досить різко потепліло, й зголодніла смугаста нечисть накинулася на картоплю, коли вона ледь виткнулась із землі. Тож не дивно, що чимало наших читачів просять надрукувати різні способи боротьби з колорадами. Виконаємо прохання, особливий акцент зробивши на препараті на біологічній основі. Чому? Бо на відміну від хлорофосу в бульбах не нагромаджується, позаяк розкладається під дією сонячного проміння, а отже, картопля буде «чистою».

Шкода буває, коли огіркові рослини, так гарно розвинувшись і почавши плодоносити, раптом починають передчасно жовкнути. Вже відпрацьовано вельми ефективні народні рецепти для обробки огіркового бадилля, що запобігають в’яненню. Засоби дешеві й із тих, що під рукою.

Ще один матеріал можна назвати похвальбою зеленому кропу. Справді, важко уявити миску паруючої молодої картопельки, не посипаної дрібним кропом. М-м, аж наче пахощі пішли. Споживайте, люди добрі, кріп і зберігайте його на зиму, а ми підкажемо сучасні способи заготівлі.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове