П’ятниця, 20 липня 2018 року № 55 (19602)
http://silskivisti.kiev.ua/19602/print.php?n=39549

  • Євроігри-2018

Перші медалі

Микола МОТОРНИЙ.

У португальському місті Коїмбра тривають четверті Студентські ігри Європи. Майже 300 університетських команд із 38 країн Старого світу змагаються за нагороди з 13 видів спорту. Приємно, що серед понад трьох тисяч учасників не пасуть задніх і представники студентської України.

ТУРНІР із бадмінтону розпочався командними змаганнями, де студенти Національного університету «Харківський політехнічний інститут» посіли шосте місце. Затим підопічні Віталія Конова виступили в індивідуальних розрядах. Майже всі дійшли до чвертьфіналів у одиночному чоловічому і жіночому розрядах, у парних змаганнях і міксті (змішані пари). Рахунок бронзовим медалям відкрили Олександр Шмундяк (чоловічий одиночний розряд), Марина Ільїнська та Владислава Лісна (жіночий одиночний розряд). Окрім того, Марина і Владислава стали фіналістками у парному жіночому розряді, забезпечивши собі принаймні срібні нагороди.

Студентська баскетбольна команда (3х3) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника в похід за медалями вирушила з групи «Д». На старті змагань прикарпатські дівчата у напруженій боротьбі перемогли студенток Угорщини — 15:13. Ще драматичнішим склався поєдинок із литовськими студентками. Тільки за кілька секунд до завершення матчу Вікторія Карєва здобула переможне очко — 9:8. У матчі з командою з німецького університету українки вибороли переконливу перемогу 19:10. Чвертьфінальний двобій зі швейцарками закінчився на користь івано-франківських дівчат — 21:10. Не було проблем у наших дівчат у матчі за вихід до головного фіналу баскетбольного жіночого турніру проти господарок Євроігор-2018 — 20:14. На жаль, у фіналі вони поступилися команді з румунського Пітешті. У підсумку в українок срібні нагороди.

Студентки-веслувальниці Чорноморського національного університету імені Петра Могили мужньо витримували усі випробування. Ганна Димова першою серед наших студенток мала стартувати в одиночному жіночому розряді. Напередодні вона ретельно підготувала човен, «відкалібрувала» весла. Та вже наступного ранку з’ясувалося, що хтось підло поцупив її весла. Тільки за кілька хвилин до старту Ганні вдалося обладнати свій човен. Звісно, все це змусило нервуватися. Може, тому Димова трішечки недотягнула до першого місця, яке гарантувало б вихід до фінального заїзду. Це їй вдалося з нової спроби. У фінальному заїзді Ганна фінішувала п’ятою — 8:32,56.

У фінальному заїзді серед четвірок на човнах LW4x команда Чорноморського національного університету імені Петра Могили у складі Ганни Димової, Анни Федорової, Юлії Коваленко та Ксенії Сердюк фінішувала п’ятою — 7:48,47.

Нині до Португалії вирушає чергова група українських студентів. Боротьбу за нагороди розпочнуть футзалісти Чорноморського національного університету імені Петра Могили та футболісти Національного університету імені Бориса Грінченка, а також дзюдоїсти з ЧНУ імені Петра Могили та Сумського державного університету.