П’ятниця, 20 липня 2018 року № 55 (19602)
http://silskivisti.kiev.ua/19602/print.php?n=39576

  • Рядки з листів

Суціль шахрайські оборудки

ЩОДО розвитку міні-ферм, як пропонують деякі народні обранці, питання досить неоднозначне. У селах живуть переважно пенсіонери, а молодь виїздить у міста та за кордон, шукаючи кращої долі. Тому знайти тих, хто утримуватиме міні-ферми, непросто. Ось приклад: в особистих господарствах двох сіл нашого району утримується 50 корів, тоді як раніше їх налічувалося близько 300. Для того щоб створити міні-ферму, потрібно не тільки бажання, а й кошти на приміщення з механізмами доїння, автонапування, прибирання та ін. Машина жому обійдеться в 1000 гривень, тюк соломи — 20. Випас тварин теж не безкоштовний, а із заплідненням узагалі проблема. Землю для випасу й заготівлі кормів сільрада не дає, бо її вже давно розпаювали. Крім усього, потрібно відшукати кошти на придбання елітних нетелей. Власники корів усі ці питання вимушені вирішувати самотужки.

Олександр КАПИНОС.

с. Пироги Глобинського району

Полтавської області.

 

Я за те, щоб політичних ток-шоу на телебаченні було якомога більше. Хай дебати ведуть не тільки призначені партією цицерони, а й усі решта її членів за списком, які є претендентами на депутатський мандат. Народ повинен знати в обличчя своїх друзів і ворогів, має розібратися, хто з них бреше, а хто каже правду. Нині влада робить усе, щоб наступні вибори відбулися за недосконалим виборчим законом, старим складом ЦВК і шахрайськими оборудками. Тож знову обіцянок не шкодують, бо переконані, що за той підступний обман, який фактично є антидержавним злочином, їм нічого не буде. Бо немає покарання для владців навіть за тяжчі провини.

Володимир БЛИЗНЮК.

Харківська область.

 

Це крик душі! Ми прожили з чоловіком 40 років. Усе було гаразд, та нові урядові реформи змушують розірвати шлюб. І тільки для того, щоб мати субсидію... А щодо земельних паїв, за які одержуємо орендну плату, то багато наших знайомих уже готові їх продати. Отак і виживаємо.

Марія К.

Вінницька область.

 

Мене обурює, що на тлі галопуючих цін на товари і послуги, горіхи у селян роками скуповують за одну й ту ж саму ціну. Це при тому, що і саджанці полити треба, і кожному плодику доземно вклонитися при збиранні. І не всі з нас мають можливість відвезти урожай туди, де купують дорожче. А перекупники намагаються забрати за безцінь «на вході». Тоді як «на виході» за кордоном вони мають по три долари за кілограм горіхів. Пропоную всім дрібним виробникам сільгосппродукції приватного сектору порадитись, об’єднатись-домовитись і одержати бодай один долар із продажу! Добре б мати ініціативну групу з питань монополій. Як мислите?

Від імені громадськості — Олексій ПЕРЕДЕРІЙ.

с. Мала Білозерка Василівського району

Запорізької області.

 

Судова система конче потребує реформування. Слід повністю замінити суддів-хабарників молодими чесними кваліфікованими спеціалістами, які керуватимуться виключно буквою закону. Бо нині закон на боці того, хто має гроші й більше заплатить. А це не ознака правової держави. Європа не живе за такими принципами. Нам звідусіль кричать, що ми теж Європа. Тоді чому в нас не так? Владці не хочуть цього зробити, бо й серед них багато корупціонерів. Люди, давайте оберемо таку владу, яка дослухатиметься до думки громадськості й дбатиме передусім про інтереси народу та України.

Катерина БРОСТОВСЬКА.

Баришівський район Київської області.