Архів
П’ятниця,
3 серпня 2018 року

№ 59 (19606)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Серпень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Сільські будні

Здобутки та проблеми аграріїв

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

У ПОЛЯХОВІЙ, що у Теофіпольському районі, під керівництвом Лідії Самойлюк працює одне з найпотужніших обласних господарств — «Нива». Лідія Григорівна стоїть на чолі підприємства, яке об’єднує власників розпайованої землі, вже майже тридцять років.

Господарство у «Ниви» чимале: близько 2,5 тисячі гектарів землі, понад 400 корів, велике поголів’я свиней. За цим усім доглядають дві сотні чоловік. Скрізь відчувається дбайлива хазяйська рука.

Лідія Самойлюк турбується не тільки про своїх працівників, а й про їхніх дітей. Для молоді тут створюють робочі місця, допомагають їхнім сім’ям матеріально. За підтримки «Ниви» нині в селі функціонують школа, дитячий садок, будинок культури. Щороку підприємство надає півтора мільйона гривень на розвиток місцевої соціальної сфери.

Невтомні трудівники села Поляхова з оптимізмом дивляться у майбутнє. Утім, колектив «Ниви» хотів би донести до Кабінету міністрів вимогу зупинити рейдерство окремих високопосадовців, які зазіхають на землі сільськогосподарського підприємства. За словами аграріїв, сьогодні навіть ніде випасати худобу — не тільки ту, що на фермі, а й місцевих жителів. Хотілося б, аби наша влада сприяла таким розвиненим сільгосппідприємствам, а не закривала очі на свавілля.

Версія для друку          До списку статтей

Озовіться, друзі!

Надія КУЦЬ (КОМЛАЧ).

с. Чайківщина

Оржицького району

Полтавської області.

МИНУЛО 55 років відтоді, як ми, студенти 24-ї групи Лубенського сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, залишили стіни рідного навчального закладу та роз’їхалися за призначеннями.

Наша група складалась із 30 дівчат, а керівником у нас був молодий педагог Владислав Михайлович Шовкун. Ми завжди в усьому задавали тон: як у навчанні, роботі, так і в пісні. Виступали з концертами на радіостанції, на фабриці, у військовій частині. Наш колектив завжди був дружним, згуртованим. Разом ми встигли відсвяткувати декілька ювілеїв після закінчення навчання. Хочеться зберегти традицію. Тож запрошую всіх товаришок на зустріч випускників, яка відбудеться 19 серпня.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове