П’ятниця, 3 серпня 2018 року № 59 (19606)
http://silskivisti.kiev.ua/19606/print.php?n=39710

  • Сільські будні

Здобутки та проблеми аграріїв

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

У ПОЛЯХОВІЙ, що у Теофіпольському районі, під керівництвом Лідії Самойлюк працює одне з найпотужніших обласних господарств — «Нива». Лідія Григорівна стоїть на чолі підприємства, яке об’єднує власників розпайованої землі, вже майже тридцять років.

Господарство у «Ниви» чимале: близько 2,5 тисячі гектарів землі, понад 400 корів, велике поголів’я свиней. За цим усім доглядають дві сотні чоловік. Скрізь відчувається дбайлива хазяйська рука.

Лідія Самойлюк турбується не тільки про своїх працівників, а й про їхніх дітей. Для молоді тут створюють робочі місця, допомагають їхнім сім’ям матеріально. За підтримки «Ниви» нині в селі функціонують школа, дитячий садок, будинок культури. Щороку підприємство надає півтора мільйона гривень на розвиток місцевої соціальної сфери.

Невтомні трудівники села Поляхова з оптимізмом дивляться у майбутнє. Утім, колектив «Ниви» хотів би донести до Кабінету міністрів вимогу зупинити рейдерство окремих високопосадовців, які зазіхають на землі сільськогосподарського підприємства. За словами аграріїв, сьогодні навіть ніде випасати худобу — не тільки ту, що на фермі, а й місцевих жителів. Хотілося б, аби наша влада сприяла таким розвиненим сільгосппідприємствам, а не закривала очі на свавілля.