П’ятниця, 3 серпня 2018 року № 59 (19606)
http://silskivisti.kiev.ua/19606/print.php?n=39714

  • Рядки з листів

Майбутнє країни в наших руках

ГАСЛО: «Разом нас багато, нас не подолати» повинно жити. І на чергових виборах наша активність має зрости. Ось тільки пошли нам, Боже, щирого українця з шевченківським новим і праведним законом! А народжених для гендлярства мусимо не пускати до влади. Багатство і служіння народові слід розділити.

Олексій ПЕРЕДЕРІЙ.

с. Мала Білозерка

Василівського району

Запорізької області.

 

Запаси вугілля, газу та нафти не нескінченні. Рано чи пізно вони вичерпаються. Тож чому б нам не повчитись у країн, які замість видобутку вугілля спрямували кошти на будівництво вітряків та сонячних панелей. На мою думку, позику від МВФ потрібно використати на розбудову сектору відновлюваної енергетики, впровадження «розумних» енергетичних мереж. Україна має бути економічно сильною й енергетично незалежною державою.

Олексій КСЬОНЗ.

м. Миргород

Полтавської області.

 

Нині всі ганьблять Радянський Союз. Не кажу, що тоді все було ідеально. Можна навести багато мінусів, але були й плюси. Взяти хоча б те, що скрізь усе будувалося, нарощувалося виробництво, люди мали роботу, безкоштовне житло, освіту, лікування. А тепер що? Куди не ткнешся, скрізь править бал його величність долар. І без тих зелених папірців колишні звичайні трудяги ніхто. Ми не потрібні новій незалежній державі, бо є тягарем: субсидію чи пільги треба дати, пенсію, бодай мінімальну або соціальну допомогу, безкоштовні ліки видати і т.д.

Іван ВОЙТЮК.

с. Петрашівка

Тульчинського району

Вінницької області.

 

Дивитись політичні шоу по телевізору просто неможливо. Кожен преться у владу до державного корита, але справжніх патріотів серед кандидатів не бачу. Тільки й того, що міняємо шило на мило. І зародилася в мене така думка: а що, як усіх кандидатів на президентський пост пропустити через детектор брехні? Робити це слід у прямому ефірі. Інакше знову виберемо того, хто найбільше навішає нам локшини на вуха. Нині на всіх каналах лише це й роблять.

Юрій МИХАЙЛЕНКО.

с. Бовтишка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

Крик душі! Через скажені тарифи селяни змушені відмовлятись від радіо, телефонів. Скоро й до телевізора справа дійде. Газети приносять із величезним запізненням. Залишаємося повністю відрізаними від світу.

Лідія БОРГАН.

Білоцерківський район

Київської області.

 

Проблема знищення лісів нині особливо гостра. Вирубують дерева у містах, у полях цілі посадки. Через знищення зелених насаджень у нас у рази менш свіже стало повітря. Якщо так триватиме й далі, Україну чекає екологічна катастрофа. Ми маємо зробити все можливе задля того, щоби зберегти нашу природу неторканною. Нам треба боротися за це не тільки словом, а й ділом, адже лише від нас залежить, чи буде чим дихати нашим нащадкам.

Любов БАТАРІНА.

с. Старе Село

Сумського району

Сумської області.