|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Особливий підхід до абрикоса ОБРІЗАТИ абрикос одразу після плодоношення не варто: приріст до холодів не встигає визріти, а відтак пошкоджується морозами. Обрізування в пізні терміни не рекомендують, оскільки користь буде мінімальною. Найоптимальніший строк для цієї операції — днів через 20-30 після закінчення плодоношення. Перед «хірургічним» втручанням дерево неодмінно треба підживити та добре полити. Принципи ж власне обрізання цієї пори нічим не відрізняються від роботи на голих деревах у ранньовесняний період. Насамперед проріджують крону, видаляючи переплетіння, зламані буревієм чи під час збору врожаю гілки. Чим урівноваженішою буде крона після обрізання, тим кращий урожай отримаєте наступного року. Уже до сталих холодів рани на деревах зазвичай затягуються. А це певною мірою знижує ймовірність зараження їх шкідниками і хворобами. Восени на таких деревах квіткові бруньки значно крупніші, ніж на деревах без підживлення та обрізування. Вони краще переносять зиму і весняні приморозки. Тож і вродить рясніше. Версія для друку До списку статтей | КОЛИСЬ солодкий, або болгарський, перець вважався суто однорічною культурою. Принаймні так думали городники, які знімали один урожай і видаляли рослини з грядки. Тим часом можна домогтися другої хвилі плодоношення перцю. І хоч урожай буде менший, та й плоди суттєво дрібніші, але ж і затрати на їх отримання непорівнянні. Читайте в наступному випуску, як це зробити. Недарма колись, у колгоспну еру, по всій країні будували комбікормові заводи. Добре знали, що при годівлі сільськогосподарських тварин, особливо молодняку, комбінованим кормом вони швидко набирають вагу, стають міцніші, менше хворіють. Не дивно, адже повнораціонні комбікорми містять у певному співвідношенні всі необхідні худобі й птиці елементи. Власники приватних господарств із невеликою кількістю живності цілком можуть приготувати правильний і збалансований корм. Чим саме потрібно запастись і як зробити суміші для кожного виду тварин, дізнаєтесь із докладного матеріалу в «ДГ». У садку нині справжня розкіш: і яблуки достигають, і груші, й сливи вже осипаються. Тільки встигай заготувати. Рецепти ми підібрали цікаві, так би мовити, не бабусині, а сучасні. Варіть варення і ласуйте на здоров’я.
|