П’ятниця, 14 вересня 2018 року № 71 (19618)
http://silskivisti.kiev.ua/19618/print.php?n=40091

  • Спорт

Калейдоскоп перемог

Микола МОТОРНИЙ.

Легка атлетика. Переможцями 15-го Вільнюського марафону стали і українські легкоатлети подружжя Богдан та Наталя Семеновичі. Богдан Семенович подолав 42 км 195 м за 2 години 24 хвилини 22 секунди. Друге місце посів ще один представник України Тарас Сало, третє — білорус Дмитро Григор’єв. Наталя Семенович подолала дистанцію за 2 години 47 хвилин 54 секунди. Друге місце у жіночому забігу посіла чемпіонка Литви Ліна Кирилюк, третє — білоруска Олена Шумик.

Вільнюський марафон щорічно проходить у столиці Литви. У марафонському забігу на 42 км і забігах-супутниках на 21 і 10 км останніми роками беруть участь майже 20 000 атлетів.

* * *

Катерина Табашник і Андрій Проценко стали переможцями традиційного легкоатлетичного турніру зі стрибків у висоту «Меморіал Віктора Лонського». Щороку участь у турнірі беруть зірки української легкої атлетики. У Бердичеві Житомирської області виступили фіналістки чемпіонату Європи Катерина Табашник і Оксана Окунєва, а також фіналісти Берліна-2018 Андрій Проценко і Дмитро Дем’янюк. Катерина Табашник подолала з другої спроби 193 см і виграла «Меморіал Лонського-2018». Оксана Окунєва завершила турнір із результатом 180 см і стала другою. А замкнула першу трійку Лілія Клінцова — 170 м.

У змаганнях серед чоловіків Андрію Проценку для перемоги вистачило 215 см. Дмитро Дем’янюк приїхав у Бердичів травмованим, але з результатом 210 см став третім, поступившись Дмитру Яковенку за спробами.

Спортивна гімнастика. Український гімнаст Олег Верняєв виступив на змаганнях уперше після січневих операцій на плечі й нозі. Він узяв участь у п’ятому турі сезону Бундесліги. Клуб «Саар», за який виступають українські гімнасти Олег Верняєв і Петро Пахнюк, став переможцем змагань.

Кульова стрільба. У Чанвоні (Республіка Корея) тривають чемпіонат і юніорська першість світу зі стрілецьких видів спорту. Медальна скарбничка збірної України поповнилася ще двома нагородами.

Жіноча збірна України (Вікторія Рибовалова, Галина Авраменко, Валентина Гончарова) стала срібним призером у стрільбі по рухомій мішені з пневматичної гвинтівки зі змішаними швидкостями. В особистому турнірі юніорів «срібло» у цій вправі виграв Данило Даниленко з Вінниці.

У медальному заліку збірна України посідає 8-ме місце, маючи в активі дві золоті, чотири срібні й три бронзові нагороди. Лідирує збірна Китаю (18, 13, 6), другою йде команда Республіки Корея (10, 10, 8).

Футбол. Збірна України U-19 (гравці не старше 2000 року народження) вийшла переможницею міжнародного турніру «Кубок Федерації футболу Латвії». У фінальному поєдинку підопічні Сергія Попова обіграли латвійців з рахунком 2:0. Маючи в активі три перемоги, наша команда виграла ці змагання, не пропустивши жодного м’яча.

Нагадаємо, 10-16 жовтня юнацька збірна України U-19 візьме участь у кваліфікаційному раунді Євро-2019. Команда Сергія Попова потрапила до групи 8, де компанію їй склали Албанія (господар турніру), Словаччина та Норвегія. До еліт-раунду вийдуть дві найкращі збірні групи. Матчі другої стадії змагань проходитимуть навесні наступного року, а фінальна частина Євро відбудеться в липні 2019-го у Вірменії.