![]()
Солодке життя Лариса ПИЛИПЕНКО. ТЕРНОПІЛЬЩИНА, хоч і не претендує на звання «цукрового Донбасу», однак теж має чим похвалитися. Цього року тут планується виробити понад 270 тис. т цукру-піску, що більш ніж у шість разів перевищує потреби області. Про це повідомив департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації. Сезон цукроваріння розпочали чотири заводи. Це виробничі підрозділи ТОВ «Радехівський цукор»: Чортківський, Хоростківський, Збаразький і Козівський. Сировина переважно вирощена місцевими сільськогосподарськими підприємствами. Оптовими партіями буряки прийматимуться і від населення. Всього ТОВ «Радехівський цукор» планує отримати для переробки за угодами, укладеними в області, а також за межами регіону, 1,9 млн т сировини, що на 210 тис. т, або на 12,4%, більше, ніж торік. Нагадаємо, на кінець 2017/18 маркетингового року запаси солодкого продукту в Україні становили 500 тис. тонн, що в 1,8 разу більше, ніж наприкінці попереднього сезону. Загалом в Україні на початок жовтня працював 31 цукровий завод. На той час підприємства виготовили близько 210 тис. т цукру. |