П’ятниця, 21 грудня 2018 року № 98 (19645)
http://silskivisti.kiev.ua/19645/print.php?n=40993

Салат із чорносливом

ДЛЯ приготування слід взяти 300 г курячого філе, 150 г твердого сиру, п’ять яєць, 150 г чорносливу, два кисло-солодких яблука, півсклянки очищених волоських горіхів, сіль, майонез за смаком.

Щоб прикрасити салат, потрібні зелень петрушки, зерна граната, консервована кукурудза, болгарський перець.

Куряче філе вимити, відварити в підсоленій воді до готовності протягом 30 хв. Потім остудити, нарізати невеликими кубиками або розібрати руками на волокна.

Чорнослив залити гарячою водою на 5-7 хвилин, обсушити, нарізати соломкою.

Яйця відварити круто, почистити, відокремити жовтки від білків. Білки натерти на крупній тертці, жовтки розім’яти виделкою. Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді, остудити і подрібнити. Яблука розрізати навпіл, видалити серцевину, натерти на крупній тертці. Твердий сир також натерти на крупній тертці.

Викласти підготовлені продукти на плоский таріль шарами, злегка змащуючи кожний майонезом: куряче філе — тертий сир — білки — горіхи — чорнослив — яблука — жовтки.

Для оздоблення із зелені петрушки, зерен граната і кукурудзи зробити вінок, а з болгарського перцю різних кольорів — запалені свічки і бант.